Понякога пиенето само на вода няма да ви е достатъчно.

...
Понякога пиенето само на вода няма да ви е достатъчно.
Коментари Харесай

4 вкусни напитки, които да консумирате, щом водата ви омръзне

Понякога пиенето единствено на вода няма да ви е задоволително. Отпивате от новата си бутилка за многократна приложимост и даже изпитаните трикове като прибавяне на лайм или безредие на някои плодове към нея може да не ви разведрят.

Ако обаче обичате да си приготвяте тонизиращи и вкусни питиета, то продължавайте да четете. Ето 4 елементарни предписания за освежаващи питиета, които ще създадат приемането на задоволително течности доста по-приятно.

Ягодова лимонада с 2 съставки

Тази студена ягодова лимонада не може да бъде по-лесна за подготвяне. Необходими са единствено само две съставки - идеална за лятото лимонада с ягоди!

Съставки:

2 ч.ч. прясно приготвена лимонада

1 ч.ч. замразени ягоди

резенчета лимон

по желание-прясна мента

В блендер смесете лимонадата и ягодите. Блендирайте, до момента в който сместа стане гладка и хомогенна. Напълнете чашите на половина с лед и украсете с комат лимон и прясна мента.

Вода с инфузия на грейпфрут и розмарин

 Летни питиета

Тази вода с инфузия на грейпфрут и розмарин е необикновен метод да останете хидратирани през целия ден.

Съставки:

6-8 ч.ч. филтрирана вода

1 междинен грейпфрут, нарязан

8-10 стръка свеж розмарин

Лед за сервиране

Добавете вода дружно със приблизително нарязан грейпфрут и малко свеж розмарин в кана и ги разбъркайте, с цел да се комбинират. Оставете да престои в ледник най-малко час. Сервирайте лятната напитка с лед.

Газирана напитка с ябълков оцет

Тази рецепта за освежаваща напитка с ябълков оцет с мехурчета е елементарен метод да включите изгодите за здравето на ябълковия оцет във вашата диета.

Съставки:

6-8 с.л. ябълков оцет

6-8 с.л. органически лимонен сок

6-8 ч.ч. и газирана вода

Лед - за сервиране

Измерете 1 с.л. ябълков оцет и органически лимонен сок на порция от напитката. Добавете го към газираната вода и разбъркайте, с цел да се комбинира. Добавете лед и сервирайте.

Зелен чай с ледена праскова

 Напитки за лятото

Зеленият чай с " ледена " праскова е естествено подсладена, освежаваща плодова напитка, наситена с доста мирис. Няма странни усети или добавени нездравословни съставки – единствено плодове и леден зелен чай.

Съставки:

2 пакетчета чай (зелен)

1 литър хладка вода

2 обелени и нарязани на дребно узрели праскови

2 супени лъжици свеж лимонен сок

1 чаена лъжичка нектар от агаве

лед, за сервиране

Комбинирайте пакетчетата чай и водата в затварящ се буркан и го оставете в хладилника за една нощ. На идващия ден извадете пакетчетата чай и изсипете студения зелен чай в блендер дружно с нарязаните праскови, лимонен сок и нектар от агаве. Блендирайте, до момента в който прасковите се втечнят. Сервирайте с лед и в допълнение изстискан лимон, в случай че желаете.

Други положителни хрумвания за разхлаждащи питиета за лятото са:

- плодов и зеленчуков фреш;

- плодово смути;

- домашни плодови сокове.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР