Понякога не сме сигурни дали онова, което изпитваме, наистина е

...
Понякога не сме сигурни дали онова, което изпитваме, наистина е
Коментари Харесай

Три чувства, които не бива да бъркате с любов

Понякога не сме сигурни дали това, което изпитваме, в действителност е обич. А и кой в действителност може да каже какво е любовта? За всеки от нас тя е нещо друго... Но има и нещо друго - постоянно бъркаме любовта с обвързаност, с готовност за фамилиарност или пък с признателност... А не би трябвало!

Желанието за секс не е обич

Страстта и физическото предпочитание в действителност са доста мощни усеща. Но това, че се усещаме привлечени полово от другия, не значи, че го обичаме. Либидото не е сърдечна обвързаност, тъй като любовта допира с изключение на тялото и душата. Затова, в случай че търсите сериозна връзка или си задавате въпроса до каква степен съществени сте с индивида до себе си, отговорете си на въпроса - дали се виждате на първо място, с цел да вършиме секс или можете с часове да се гушкате, да говорите и без да стигате до плътските удоволствия.



Когато просто желаеме да " притежаваме " някого

Много е допустимо да си мислите, че обичате някого, тъй като сега, в който той обърне внимание на друг/а, вие незабавно тичате при него... А преди този момент изобщо не ви е липсвал. Това демонстрира, че не става въпрос за обич, а за някакво необичайно предпочитание за владеене, за чиста злоба. Само че хората не са предмети, а любовта не е владеене. Нали?



Усещане за сигурност

Възможно ли е не обичате индивида до себе си, само че да не желаете да се разделите с него, тъй като по този начин ще се почувствате несигурни? Принципно сходни неща се случват най-често при дългите връзки. Имаме сътрудник до себе си и това някак ни прави спокойни, сигурни. само че не и щастливи? Ако сте с някого единствено по табиет, с цел да не сте сами или тъй като ви е боязън, че няма да можете още веднъж да срещнете любовта, значи е време да сложите завършек на връзката и да започнете да живеете пълноценно. Само по този начин ще можете още веднъж да повярвате в себе си. И още веднъж да изживеете същинската обич.

И не забравяйте - любовта е красиво възприятие. Споделено. И носи наслада, благополучие, чувство за полет. Тя не принизява, не наскърбява, не подчинява, не наранява. Тя не е билет за влакчето на спокойствието, а пропуск за света на провокациите, споделените прекарвания, щастливите моменти.
Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР