Понякога човек тренира, спазва строга диета, няма здравословни проблеми и

...
Понякога човек тренира, спазва строга диета, няма здравословни проблеми и
Коментари Харесай

5 психологически причини, поради които не отслабвате

Понякога човек тренира, съблюдава строга диета, няма здравословни проблеми и въпреки всичко не може да отслабне. Защо?

Обединихме 5 съществени психически бариери, които ни пречат да свалим непотребните килограми, макар здравословното хранен и спорта.

1. Наднорменото тегло е от изгода!

Да, потребно е, тъй като можем да свържем всичките си проблеми с наднорменото тегло. Нямате човек до себе си? Не можете да започнете мечтаната работа? Не постигате задачите си? Винаги е доста комфортно да използваме наднорменото тегло като опрощение. Защото в случай че няма причина за проблемите ни, ще бъде ясно, че казусът е в нас самите. Разбира се, никой не желае да бъде отчаян от самия себе си, по тази причина е допустимо да не сваляте килограми, даже постоянно да посещавате фитнес залата. Подсъзнанието ви не разрешава това да се случи.

2. Това е ужасно опрощение за мързела ни

Повечето хора обичат да отсрочват всичко за на следващия ден, другата седмица или другата година. Хората с наднормено тегло постоянно отсрочват проектите си за идващия живот- когато ще са слаби. Теглото е ужасно опрощение. " Искам да се науча да танцувам, само че не мога, тъй като съм с наднормено тегло. ", " Когато отслабна ще стартира да упражнявам всеки ден " и така нататък

3. Това е метод за привличане на обич и внимание

Кой не обича да хленчи? Има толкоз доста хора, които ще желаят да ви утешат, съжалят, да се погрижат за вас и така нататък По този метод вие се чувствате като център на Вселената. Строгата диета и тежките тренировки са мотив за всекидневно циврене. Защо да ги губите?

4. Това е метод да избегнете нежелани мисли и страсти

Забелязвали ли сте в миналото, че хората, подложени на стрес, ядат доста, даже когато са на диета? Това се случва, тъй като те не могат да възприемат същинските си страсти. Ето за какво от време на време чувството за безпокойствие се възприема като друго чувство- апетит, да вземем за пример. В резултат на това, вместо да посетят експерт, който да им помогне да се оправят с страстите си, те посещават хладилника.

5. Това е метод да се реши казуса със самочувствието

Недостатъчното самочувствие е друга психическа спънка за загуба на тегло. Ако човек, който седи пред диетолог, обича да повтаря такива думи като " моите прелестни бедра ", " огромните бузи са моят сексапил " той неумишлено избира да остане подобен, какъвто е.

Същото изказване работи с мислите за приемственост. " Майка ми беше с наднормено тегло и аз също. " Е, в случай че желаете да продължите фамилната си линия на затлъстяване, това е ваш избор и няма потребност да се изтезавате с извършения и диети, само че учените настояват, че генетичното затлъстяване не е неизбежно, а единствено влечение към него.

Така че се пробвайте да избегнете всевъзможни отрицателни предразположения в главата си. Ако желаете да разрешите проблем, решете го и не се обръщайте обратно.

Станете част от Jenite.bg във Фейсбук!
Източник: jenite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР