Понижението в цените на основните зърнени стоки на световните борсови

...
Понижението в цените на основните зърнени стоки на световните борсови
Коментари Харесай

Зърнените стоки поевтиняват на световните борсови пазари

Понижението в цените на главните зърнени артикули на международните борсови пазари продължава и при започване на май, регистрират специалистите на Софийската стокова борса (ССБ). В Съединени американски щати цената ФОБ на хлебната пшеница слезе с нови 7 $ до 263 $ за звук, тази във Франция смъкна 5 евро до 243 евро/тон. Украйна котира пшеницата с минус 5 $ до 260 $ за звук, също като в Русия - минус 5 $ и 265 $ за звук.

Движението при царевицата е сходно: в Съединени американски щати след предходното съществено поевтиняване има покачване от 1 $ до 278 $ за звук. Във Франция царевицата поевтинява с 6,75 евро до 228,25 евро/тон, а в Русия цената й отстъпва с 1 $ до 257 $ за звук.

Цената на ечемика пада с 8 евро във Франция до 224 евро/тон, а в Русия остава без смяна на равнище 247 $ за звук. Рапицата на борсата " Юронекст " (Euronext) нараства с 2 евро до 442 евро/тон. Цената на нерафинираното слънчогледово олио на борсата в Ротердам за втора поредна седмица пада с 10 $ и се котира на 990 $ за звук. Рафинираната захар, която само правеше изключение и поскъпваше в края на април, тази седмица със период на доставка за август поевтиня с 2 $, достигайки 697,80 $ за звук на борсата в Лондон.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР