Понеделник, 11 юни Мамалигарите създават специален фонд със 100 млн.

...
Понеделник, 11 юни Мамалигарите създават специален фонд със 100 млн.
Коментари Харесай

Из делниците на един луд

Понеделник, 11 юни

Мамалигарите основават специфичен фонд със 100 млн. евро, който ще финансира безплатно дoмaĸинcтвaтa, ĸoитo желаят дa си инcтaлиpaт cлънчeви пaнeли. Oчaĸвa ce oт пpoгpaмaтa дa ce възпoлзвaт oĸoлo 20 000 ceмeйcтвa, ĸоито щe пoлyчaт пo 5000 eвpo, с цел да инсталират панели c ĸaпaцитeт oт 6kW. Приятели пресметнаха във Facebook, че с 10-те милиарда евро, които ще се нахакат в АЕЦ Белене, ще могат да се финансират 2 млн. семейства и да се конфигурира мощ от 12 000 MW, 6 пъти колкото АЕЦ „ Козлодуй “. Но ние няма да постъпим по този начин и да финансираме 2 млн. семейства, а ще постъпим тъкмо назад и 2 млн. семейства ще финансират една ненужна и рискова нуклеарна централа.

Следващата вест е изцяло ненадеждна, само че ми е значимо да ви я кажа, с цел да взема мотив от нея и да ви кажа други работи. Една позната от Неапол ми писа оня ден, че прочела в някакъв уебсайт, че е умряла 103-годишната Антолия Вартадела, която преди две години изуми света, като забременя и роди крепко 4-килограмово момченце. Госпожата имала рак на яйчниците, заради което ѝ ги изрязали. Но в Турция ѝ присадили нови. В смисъл не нови, използвани, само че очевидно още млади… И тя забременяла. Обаче изрично отказала да заяви името на бащата.
 Тук през 2016 година тази вест я пуснаха едни малко съмнителни, дори не малко, уеб сайтове, та не знам дали въобще има такава госпожа. Но, в случай че има, желая да знам единствено едно нещо: кой е бащата. Просто ми е любопитно дали бебето е заченато по старомодния метод и кой е тоя пич, дето се е нагърбил с тази задача. Мисля, че би трябвало да се напише, ПИЧ, не пич! Някои от вас може и да си спомнят какъв брой се възхищавахме преди време от Хашим Тачи, дето не се уплаши от Мадлин Олбрайт. И с един гол такова реализира за родината си повече, в сравнение с цялата Албанска освободителна армия… Сега сме на път по този начин да се възхитим от Борисов. Защото госпожа Меркел не е по-малко… да кажем впечатляваща от Мадлин. Може би единствено да не изтласква 130 кг. с крака… И в действителност ще се възхитим, единствено чакаме доказателство, че господин Борисов е използвал госпожа Меркел и възприятията ѝ за някоя потребна за народа и страната ни цел. А, че я е използвал, май към този момент няма подозрения.

И като стана дума за такава „ извънвремева “ употреба… Една другарка във Facebook се оплакваше, че непрестанно я включвали в секс групи. И на нея ѝ писнало и ги заплашила: „ Ако продължите да ме включвате, ще стартира да си обявявам една фотография чисто гола, на която съм на 73 ненавършени! “ И на мига престанали да се ебават с нея.


Вторник, 12 юни

Нещо става зад кулисите. Чува се някакъв невероятен звук чийто генезис вероятно знаят единствено шепа отдадени. От прокуратурата оповестяват, че проверяват концесията на ски зоната в Банско, активността на концесионера " Юлен " АД и финансирането на Българската федерация по ски, чийто началник от десетилетия е Цеко Минев. Цацаров писал на премиера да " предприеме незабавни дейности за … обезпечаване на цялостно сходство на употребената от концесионера повърхност с тази по концесионния контракт ". Щото се оказало, че " Юлен " има предоставени по контракт 100 ха насмалко, които скрито пораснали с още 66 ха. Софийски градски съд пък почнала инспекция на финансирането на БФС от ММС. Изглежда като да са нагъзили крепко Цеко Минев, да простите за израза.

Някак не звучи евентуално тази офанзива на прокуратурата към Цеко Минев, в случай че в действителност е офанзива, а не кьорфишек, да е подета без глобата на Пеефски. Щото Цеко Минев до през вчерашния ден беше апетитен за новия банкер на Шиши. Затова първата догадка е, че Цеко и Шиши към този момент не са си толкоз близки. Според други наблюдаващи пък офанзивата била поради кандидатстването ни за банковия съюз. На тукашните доста им се искаше първо да влезем в еврозоната, пък след това банковия съюз. За да могат още малко да си помишкуват из банките. Но Макрон им попари очакванията – първо банковия съюз, след това еврозоната. И тъй като нали банката на Цеко постоянно се сочи за „ гнила ябълка “… Пък една от задачите на банковия съюз е „ попречване на обстановки, при които се употребяват парите на данъкоплатците за избавяне на оповестени в неплатежоспособност банки “.

" Системата ни убива " смъкна обществения министър Петков. " Системата ни убива " възвърне обществения министър Петков. Действието се развива в продължение на едно денонощие. През което министърът заставам безусловно имобилен и безгласен. Ще кажеш, че не се отнася за него.

Ако министър председателят се е надявал, че с оставката на Петков ще се тушира проблемите с митингите и палатковите лагери на майките, остана измамен. Точно назад. Наложи се да отхвърли оставката: „ Оставям го… Ако това е министърът, който им харесва, отхвърлям оставката. Щом въпросът не е до пари, да го решат, с цел да ми се махне от главата… “
Тези думи на господин премиера провокираха основателно възмущение измежду демократичната общественост. Изтънялата демократична общественост. Щото не са думи на министър председател, угрижен за народа.

Но пък, въпреки това, „ да ми се махне от главата “ са думи, които демонстрират, че почва да му омръзва. А това е добър знак. Нали помните какво сподели депутатът му Георги Марков: „ Борисов ще ни ръководи, до момента в който му омръзнем. “ Което нас персонално доста ни тормози, тъй като, колкото и да сме досадни, на правешкия полуинтелектуалец не му омръзнахме 35 година?
Бареков подхваща същинската публицистика, както заплаши предходната седмица. И напълно предстоящо я подхваща от кое място неверния край. Лично той фейства „ извънредната “ вест от уеб страницата си BNews – „ Красимир Каракачанов подава оставка! “
Борисов изискал оставката на Иван Каракачанов поради падналия хеликоптер. И Иван щял да я даде през днешния ден в „ късния следобяд “. Да, да…

Нямам визия какви просовидения на гладна кокошка се въртят из обърканата глава на Бареков. И за какво по този начин злобее против досегашния си съдружен сътрудник, с който дружно папкаха паричките на банкера-беглец.
Но да оставим главата на Бареков на експертите с белите престилки. Макар че и те без челна лоботомия няма да се справят… Такава оставка няма и няма и да има. Да допуснеш, че сътрудник Иван ще се отдръпна непринудено е цялостно непознаване на индивида и неговата десетилетна битка да докопа кокала. Такъв няма да хвърли оставка единствено щото паднало някакво си хвърчило и починали двама души. Че да не е карал той хвърчилото, та да подава оставка?!

Между другото, стана ясно, че тъкмо този хеликоптер е водил парада на 6 май. Представяте ли си да беше паднал измежду множеството на площада? А представяте ли си да беше паднал измежду формалните лица?!
Но такива чудеса единствено в Полша се случват…


Сряда, 13 юни

Журналистката от „ Стандарт “ Искра Крапачева написа писмо до Frognwews.bg, в което показва възмущението си от гл. редактор Славка Бозукова. „ Бозукова ми дължи към 7 хиляди лева, осъдих я и отново не заплаща. Аз не съм единствената, по този начин е с множеството мои напуснали сътрудници. Пиша ви, тъй като през днешния ден с учудване научих, че Бозукова е наградена с наградата " Национална горделивост ", раздаван от Евгени Минчев. Това е позор… ”


Интересно, че „ 24 часа “, който е от същото медийно семейство, препечатва Фрогнюз и прибавя още двама протестиращи срещу премията на Базукова - Иван Филчев и Оля ал-Ахмед. Оля разправя по какъв начин, когато ѝ се наложило да си направи животоспасяваща интервенция, тя си поискала 11-те заплати, които Славка ѝ дължала. Базукова и споделила: „ Ти имаш доста връзки с посланици и кметове, искай от тях пари за моя вестник, а аз ще ти дам нещичко от тях! " … Лишена от човечност, морал и всевъзможни хуманни усеща, както и от професионализъм, тази жена е наградена с приз „ Национална горделивост ”! Българийо, Родино моя, накъде вървиш... ”

Жал ми е за дребното сътрудници, които останаха да работят в „ Стандарт “ с вярата, че в миналото ще си получат парите. Ами няма да си ги получат. Просто ще имат да вземат повече. То там към този момент има хора, които имат да взимат и по 20 хиляди лева
Президентът на Македония Георги Иванов отхвърли да подпише контракта сред Скопие и Атина. Иванов счита, че с приемането на името „ Северна Македония “ „ всичко свято за Македония е погазено “, Гърция е съумяла да реализира максимума от настояванията си. „ Това, което направи с македонците в Гърция, в този момент желае да го направи и с македонците в Македония… Европейски Съюз и НАТО не могат да бъдат оправдание за този нездравословен контракт. “

Високата патетика на Джорето не може да прикрие истината, че туря кол в колелата на напредъка не за положителното на Македония, а за непознати ползи.

От на следващия ден светът ще е футбол, както гласи клишето. Изследователски екип от учени от Техническите университети в Дортмунд и Мюнхен създали план, който, благодарение на изкуствен интелект определил, че Испания ще бъде новият международен първенец по футбол. Голям късмет за купата имали също и германците, които са любимец на букмейкърите сега.
Финансовата компания Goldman Sachs обаче обучила личен изкуствен интелект и счита, че Бразилия ще излезе победител.
Според мен всеки разсъдък, бил той натурален или неестествен, ще крушира в опита да предвижда игра, която се играе от членестоноги. Това си е мое мнение.

И една вест в задатък. Разправят я като анекдот, само че не е. В събота ще стане ясно, само че тъй като аз в събота не работя, та ще ви я кажа още в този момент: в 330-хилядна Исландия не бил останал никой, всички били на мач в Русия. Братя роми, не е анекдот, истина е. Не знам за какво взех решение, че тъкмо вас ще ви интересува…

Боже, какви обичаи имат хората. На българите им дай единствено хора да вият по света и у нас. На днешния ден се отбелязва Световният ден на голото колоездене (World Naked Bike Ride).
 Всяка година из улиците на Лондон, Виена, Торино, Амстердам и така нататък хиляди колоездачи събличат облеклата и се качват на велосипедите в символ на митинг. Срещу тапите, замърсяването на въздуха, нетолерантността на шофьорите…
И въобще когато човек реши да се съблече, идея ще се откри.


Четвъртък, 14 юни

Борисов отказал да одобри Георге Иванов. И на външната Захариева забранил. И „ високият “ посетител си остана единствено с визитата при президента Радев. „ Аз персонално, вика Борисов, съм очевидец какви старания костваше на Гърция и Македония да се спогодят за името. На двете страни се наложи да вземат тежки и непопулярни решения, с цел да придвижат този развой. Щеше да е изменничество, в случай че през днешния ден в София бях посрещнал македонския президент с фанфари… “

Да, с фанфари щеше да е изменничество. Но да го посрещнеш без фанфари и да му нашокаш ряпата щеше да е по-правилно, в сравнение с да му правиш фасони.

„ Нямаше, вика, какво да му кажа. Нека мине малко време… “
Да, бе, нямаше… Когато няма какво да се каже, се споделя истината. Че е съветски измекяр и му е поръчано да саботира придвижването на Македония към Европейски Съюз и НАТО.

Само преди месец съветският дипломат в Скопие Олег Шербак съобщи в лекция пред студенти във Факултета по сигурност: „ Руската федерация не може да не бъде загрижена от военната теория на НАТО, в която Русия е оповестена за враждебна. Това е доста рискова игра и не бихме желали Македония да бъде въвличана в това. Македонският народ да бъде употребен като пушечно месо, а територията й - като база на НАТО… “

Не бихме желали значи не бихме разрешили.

Лошото е, че и Иванов може да отговори, както е особено за района, с „ Ти па си доста убав… “ Щото още е доста свеж споменът по какъв начин Борисов лазеше пред Путин в Русия.

Някой ми разправяше, че гърците желали новото име да е Горна Македония, само че македонците не се съгласили, тъй като името Горна Македония пазели за Луната. Но може и анекдот да беше…

А пък за Световното потегли слух, че преди мача Путин влезнал в съблекалните на Сборная, където се състоял следният диалог:
- Г-н Президент, Гууд лак ли казахте или ГУЛАГ?
- От вас зависи, момчета, от вас зависи...
И момчетата крепко се напънаха…

Обаче на руснаците не им е единственият проблем с футболистите. Голям кахър им е и по какъв начин да опазят рускините от хилядите чужденци, които ще посетят Русия. То, в случай че би трябвало да съм почтен, чужденците би трябвало да опазват. Опитът от Олимпийските игри в Москва през 1980 година демонстрира че доста рускини са родили деца от чужденци. И някои от тия деца били руси негърчета…

Та по този мотив съветският народен представител Тамара Плетньова прикани рускините да си съберат краката най-малко за един месец. Но, съгласно нас, това е невъзможна задача.

В деня на годишнината от митингите #ДАНСwithme, предизвикани от избора на Пеефски за ръководител на ДАНС през 2013 година, шефът на антикорупционната комисия Пламен Георгиев разгласи, че са прекъснати две инспекции против Пеефски - и инспекцията за корупция, и тази за спор на ползи не са разкрили нищо неправилно. „ Ако дръпнем чертата, каканиже прокурор Георгиев, се оказва, че или Делян Пеевски е един от най-проверяваните и чисти хора в страната, или има доста положителни юристи и счетоводители. “

Това е квазиизбор, доколкото едната догадка е даже и теоретично немислима. Цяла България знае, че Пеефски се е осрал до плешките. Затова без грам съмнение залагаме на другата, въпреки че тя пък е непълна. От петричкия предприемач Коце Маца съм запомнил: „ Човек в зрелост би трябвало да има добър юрист, добър счетоводител и добър духовник. ” Свещеникът е също доста значим. И то не, с цел да изповядва предприемачът греховете си. При българите не е признато да се изповядват.

В тази връзка, да ви кажа, лятото е даже прелестно да се седи на брега на Перловската река. Още не съм изгубил вяра.
Пък един Иван от Своге ми написа, че Пеефски бил липсващ, нямало го. И предлага хипотезата, че може да е минал под вода и аз да не съм го видял. Което е цялостна нелепост! За толкоз години не съм видял лайно да плува под вода… Ох, извинете.
Пък „ Българският Мадоф “, както обичат да титулуват парцалите на медийния империалист Цветан Василев, рекъл: „ Борисов няма да излезе цялостен от мъртвата хватка на Пеевски. “ Според него скритото партньорство сред двамата няма да приключи добре за премиера. Василев отхвърля изказванията на парцалите на Пеефски, че Иван Костов се бил възползвал от КТБ. " Ако някой се е възползвал от КТБ, това не е Иван Костов, а Движение за права и свободи посредством Пееевски и Борисов посредством Александър Сталийски… "
Пеевски, вика, разнасяше лист на кого какви пари би трябвало да се заплащат. В него попадаха имената на Цацаров, Цветлин Йовчев и Владимир Писанчев…

" Центърът зад Пеевски не е Цацаров, Цацаров е артикул на същия този център… Някои настояват, че този център е намерил кей в Библиотекарския институт, където са Гестапото, Стоян Денчев, Цветлин Йовчев... ДАНС работи като частна конструкция за репресии… "

Можем да му имаме вяра, можем и да не му имаме вяра. Но във всеки случай е добре да знаем, че има и такова мнение.


Петък, 15 юни

Ало, пенсиите, знаете ли кой е роден на вчерашния ден през 1864 година? Ще дам джокер. Един германец, по който всички бабички са луднали. Автор на " Хистологични и хистопатологични проучвания на сивото вещество на мозъка ". Малкото му име е Алоис. Повече няма да кажа. Приемете го като тест за Алцхаймер да се сетите сами.

Братя мои от последната възраст! Имам една научна вест за вас. Да се пазите от мощен звук, тъй като е доста рисков за здравето ви. Освен за сърцето, нервите, кръвната захар и всичко друго, което си знаете, американски учени открили, че мощният звук правел сперматозоидите мързеливи и влияели отрицателно и върху репродуктивното здраве.

Ако обаче животът ви е ситуирал на място, където са се събрали последователи на „ Металика “ (всъщност, един е задоволителен!), очевидно няма по какъв начин да се пазите от шума и сперматозоидите ви ще бъдат застрашени от ленивост. Но има избавление. Полани британски учени откриха, че доматите са като допинг за сперматозоидите. Десет дни единствено на домати и те започвали да се движат два пъти по бързо. Според учените било от ликопена. Според мен просто на сперматозоидите им става доста кисело и по тази причина се разбързват. Та споделям какъв брой повече звук, толкоз повече домати.

Братя, имам и още една вест, която ми е неловко да ви кажа, само че се постанова. Източникът ми е сигурен, познавам индивида от 25 година Жената по-точно. Социалното министерство внесло законопроект, съгласно който дълголетието ще бъде тълкувано като държавна измяна!

Крайно време беше. Дълголетието, споделяше един мой настолен другар, е единствено форма напук. И не е нужно всички да плащаме поради вашия дебелоглав, не ли? Да!

И най-после да кажем нещо оптимистично. Миналата неделя, по време на връчването на театралните награди " Тони " Робърт де Ниро отново си отбил на Тръмп. „ Хората, рекъл, повече не би трябвало да се помиряват с Тръмп. “ И му теглил една: „ Fuck Trump! “ Цялата зала станала на крайници и го приветствала. И той отново факнал Тръмп, и залата отново го аплодирала…



Тръмп не закъсня с отговора.

Враждата на де Ниро с Тръмп не е от през вчерашния ден. Още в президентската акция той го дефинира като изцяло вманиачен. " Той е куче, свиня, шарлатанин, прогнил артист, противоположен вид, който не знае защо приказва... Страшно съм сърдит на нашата страна, че тя е стигнала дотук да сложи този глупак и този глупак там, където е днес… "

Ако знае аз пък по какъв начин съм сърдит на нашата страна… Как по този начин допуснахме да ни ръководят хора, който не просто наподобяват на идиоти. Някой беше написал за Борис Джонсън, че той не просто приличал на глупак, той си бил глупак, който се маскирал на интелигентен мъж, на който му се налагало да се маскира на глупак, обаче в действителност си е глупак. На 100% нашият случай. Но може и да бъркам. В смисъл нашият случай да е разказан от Граучо Маркс.
И всичките са такива, гаче един такова ги е правил.
Нали сте чували за Парадокса на Ферми за извънземните. Най-общо, че би трябвало да ги има, но ги няма… Този абсурд на Ферми на българска почва показва несъгласието сред огромната възможност за съществуването на умни и интелигентни хора измежду 7 млн. население и неналичието на доказателства за съществуването на такива хора във властта…

Бай Стоян Михайловски викаше: В царството на тиквите кратуната е цар! Да, обидно е, само че е справедливо. Наблюдавам политическия и останалия живот в родината от доста години. И изрично мога да кажа, че в последна сметка Борисов, Цецерон, Тетка Цачева и така нататък са най-хубавото доказателство, че никой не е изгубил от това, че е подценявал интелекта на българина.

P.S. Ако обърнахте внимание, на 13-и не честитихме и не пожелахме на никого нищо. Искаше ни се, само че нямахме предпочитание. Не можехме да си позволим да сме прям. Все отново сме хора… Вчера изхвърлихме от листата си с другари един, който, с изключение на всичко друго, е и доктор. Изхвърлихме го, тъй като написа на царя, който също имаше ЧРД тия дни, по този начин: „ Честит рожден ден! Дано ви е последен… “

Съгласете се, че доктор Филипов, методичен и внимателен, какъвто го познавате, такова нещо не може да каже. Въпреки че от ден на ден наподобява като единствен изход…


To be continued

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР