Поне трима човека в света са заразени с напълно нелечимия

...
Поне трима човека в света са заразени с напълно нелечимия
Коментари Харесай

Трима човека в света са заразени с напълно нелечимия "супермикроб" гонорея

Поне трима индивида в света са инфектирани с изцяло нелечимия " супермикроб " гонорея, който може да предадат и на други хора по сексуален път, заяви Световната здравна организация (СЗО), представена от Ройтерс. Експертите на СЗО настояват, че е " единствено въпрос на време " антибиотиците срещу гонорея да станат безполезни. Те показаха информация от проучвания, които разкриват " доста сериозна обстановка " във връзка с форми на полово излъчената болест, мощно резистентни към лекарствено лекуване, написа ДАРИК.

" Гонореята е доста интелигентна болест. Всеки път, когато употребявате нов тип антибиотик, с цел да я лекувате, тя придобива устойчивост към него ", сподели експертът по човешко възпроизводство Теодора Уи. СЗО е пресметнала, че 78 милиона хора се заразяват с заболяването всяка година. Засега в света има 3 характерни случаи на гонорея, срещу които антибиотиците са безсилни. Те са в Япония, Франция и Испания.

Учените споделиха, че има незабавна нужда от нови медикаменти и нови способи на лекуване, тъй че устойчивостта към наличните медицински средства да бъде забавена допустимо най-вече.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР