Поне през част от октомври два завода на Volkswagen, в

...
Поне през част от октомври два завода на Volkswagen, в
Коментари Харесай

Volkswagen е принуден да спре сглобяването на електрически автомобили в Германия на фона на спадащото търсене

Поне през част от октомври два завода на Volkswagen, в които се сглобяват електрически автомобили, няма да работят, а стотици служащи ще бъдат съкратени, защото търсенето на този тип транспортни средства в Европа понижава на фона на влошените стопански условия и отхвърли на управляващите да субсидират съответните покупки.

По данни на Bloomberg производството на електрическите автомобили ID.3 и Cupra Born на Volkswagen ще бъде понижено в завода в Цвикау до 16 октомври, а сглобяването на ID.3 в завода в Дрезден ще бъде изцяло спряно през първите две седмици на октомври. Volkswagen чака да възобнови производството на електрически автомобили в тези европейски фабрики през втората половина на месеца, само че 269 служащи, чийто едногодишен контракт изтича тази есен, ще би трябвало да изоставен обекта в Цвикау. Първоначално чиновниците са били наети по краткотрайна скица, тъй че това усъвършенстване на личния състав е планувано.
-->
До 70 % от колите на Volkswagen, създавани в Цвикау, са електрически автомобили, продавани на корпоративни клиенти. Това е най-големият цех на концерна в Европа, профилиран в сглобяването на електрически транспортни средства. Търсенето им стартира да спада заради влошената икономическа обстановка в района, а казусът в допълнение се изостри от решението на управляващите да спрат субсидирането на закупуването на леки електрически автомобили от корпорации от септември. През август това докара до 171% растеж на регистрациите на електрически автомобили от юридически лица, само че през септември търсенето в тази област доста понижа.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР