Поне 8 души са загинали при експлозия в центъра на

...
Поне 8 души са загинали при експлозия в центъра на
Коментари Харесай

Извънредно! Шок в Москва, има загинали

Поне 8 души са починали при детонация в центъра на Москва, оповестиха съветски публични лица.

Според властите пожар е избухнал в огромен склад сред 3 гари.
-->
Пожарът е предшестван от мощна детонация.

Огнената буря е обхванала двуетажна тухлена постройка в неделя следобед.

Складът на площад Комсомолская се намира покрай железопътните терминали в съветската столица, които я свързват с други огромни градове, Санкт Петербург, Казан и Владивосток.

Московският клон на Министерството на изключителните обстановки (Emercom) заяви, че пожарът е предизвикал частичното сриване на тавана на постройката сред двата етажа.

Над 100 огнеборци и хеликоптер вземат участие в гасенето.

Площта на пожара е била 2500 квадратни метра. Откритото горене в склада е ликвидирано в 22:03 часа. В 23:55 ч. пожарът е бил изцяло сподавен.

Следственият комитет на Русия, който следи следствията на евентуални огромни закононарушения, сподели, че броят на жертвите на пожара към момента се прави оценка. Държавната осведомителна организация ТАСС по-рано заяви за осем починали, базирайки се на източници за незабавни случаи.

Като причина се сочи „ нарушавания на противопожарните стандарти “.

Увеличи се и броят на жертвите от друг случай в Русия. При сриването на постройка на съветския остров Сахалин вследствие на газова детонация са починали общо 10 души, двама са настанени за лекуване в лечебни заведения, а на други четирима е оказана здравна помощ и са били освободени, съобщи News.bg
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР