Поне 2200 нашенци са пътували до Занзибар от началото на

...
Поне 2200 нашенци са пътували до Занзибар от началото на
Коментари Харесай

Над 2200 българи ходили в Занзибар

Поне 2200 нашенци са пътували до Занзибар от началото на годината до момента.

Това заяви Румен Драганов, началник на Института за разбори и оценки в туризма, написа вестник " Телеграф ".

Екзотичната дестинация се трансформира шлагер в последните месеци поради неналичието на COVID-ограничения там и преференциалните цени. Но това беше преди българските управляващи да вкарат 10-дневна карантина на връщащите се от Африка.

Към момента към 300 нашенци са на почивка на танзанийския остров.

Последната допустима дата, на която има чартър, е 2 април.

След това към този момент няма дати, споделиха от две туроператорски компании пред „ Телеграф “. Причината е карантината за връщащите се туристи, което предиздвикало чартърните компании да премислят стратегиите си.

Другата причина е, че на Занзибар интензивният туристически сезон е към края си, защото идва дъждовният сезон. Но по принцип до края на април става за пътешестване там, разясниха от туроператорска компания, която предлага предложения за острова. Според компанията сега се водели диалози за облекчение на режима за пътешестване към дестинация Африка. И в случай че развоят е позитивен, можело да се появят още дати за пътешестване. Това щяло да стане ясно до края на седмицата.

Средно към 2600 лв. коства почивка на Занзибар със 7 нощувки в четиризвезден хотел, демонстрират офертите в нета. Там няма рестриктивни ограничения против Коронавирус и има много случаи завърнали се от отмора на острова нашенци да дадат позитивен тест за ковид. Това, както и опасността от донасяне на нигерийския вариант у нас, накара управляващите да наложат 10-дневна карантина, която е наложителна даже за имунизираните и не се анулира при негативен PCR директно след завръщането.

По принцип до Занзибар и назад се пътува с два теста – преди потегляне и след завръщане у нас като някои туроператори оферират преференциална цена от по 50 лв. в лаборатория, с която имат контракт.

Според Румен Драганов въвеждането на карантина за Занзибар сигурно въздейства на записванията негативно и те са спаднали с най-малко 20%. Въпреки това и двете туроператорски компании обявиха, че местата доста бързо се изчерпват, а през март всичко към този момент било запълнено.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР