Помощите за отопление скараха министри и депутати за бюджета, след

...
Помощите за отопление скараха министри и депутати за бюджета, след
Коментари Харесай

Помощите за отопление скараха министри и депутати за бюджета

Помощите за отопление скараха министри и депутати за бюджета, откакто Движение за права и свободи изиска 50 млн. лева спомагателни средства в държавния бюджет за тази цел.

„ Министрите сякаш повече вървят по жълтите паважи, а виждаме, че господин Василев по-често отива към този момент и зад океана. Стигна и до Гърция, само че не можа да откри време да стигне до тези места, където дървесината, която купуват по обитаемоте места хората от 75 лева стигна до 280 лева А пелетите, които употребяват отвън София, стигнаха в някои дни и до 1000 лева “, означи Рамадан Аталай от Движение за права и свободи.

В отговор общественият министър Георги Гьоков уточни, че близо 300 000 души получават помощи за отопление с дърва и въглища от общественото министерство. От парламентарната естрада бе напомнено на ръководещите, че постоянно кметовете трансформират описите на хора, нуждаещи се от помощ за отопление, в изборни описи.

„ Що се отнася до това дали описите от хора, които имат потребност от дърва за огрев, са изборни, желая да ви кажа, че Политическа партия нямаме нито един кмет, тъй че изборни описи не вършим, изключително пък на хора в потребност от дърва за огрев “, стачкува финансовият министър Асен Василев. От своя страна, вицепремиерът Корнелия Нинова напомни, че държавните горски стопанства към този момент сами ще продават дървата за огрев на себестойност, на която са я добили.

„ Прекратяваме с практиката да се пускат компании, доближени до партии в гората, да секат безнаказано и безотговорно и не по лесотехническите утвърдени проекти, да крадат допълнително от това, което им е разрешено да секат, и да го продават, с цел да натрупат персонални облаги ", посочи Нинова. Тя се надява след уговорката страната да сече и доставя дърва за огрев на нуждаещите се цената на дървата за огрев да се задържи на много по-ниски равнища от упоменатите 280 лева.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР