Поморие. Проектното предложение на Община Поморие за саниране на бившия

...
Поморие. Проектното предложение на Община Поморие за саниране на бившия
Коментари Харесай

МРРБ одобри проектa на Община Поморие за саниране на бившия Медицински пансионат

Поморие. Проектното предложение на Община Поморие за саниране на някогашния Медицински пансионат е утвърдено за финансиране от Министерството на районното развиване и благоустройството. Това оповестиха от пресцентъра на Община Поморие . Със средства по Оперативна стратегия „ Региони в напредък ” 2014-2020, Приоритетна ос 2 „ Подкрепа за енергийна успеваемост в опорни центрове в периферните региони ”, постройката ще придобие нов образ и ще стане по-приветлива и уютна за всичките си гости.
„ С доста старания през 2014 година успяхме да вдъхнем живот на тогавашния Медицински пансионат и да го превърнем в многофункционален комплекс. Вече 5 години той всекидневно приютява стотици поданици на град Поморие и съм благополучен, че успяхме да се преборим за това финансиране. Предстоят огромни действия, които доста ще допринесат за възстановяване на изискванията в постройката ”, сподели кметът Иван Алексиев.
Освен външното саниране с замяна на дограми и ремонт на покрива, във всички вътрешни пространства ще бъде направено ободряване, а където е належащо – и изцяло възобновяване. Изпълнението на заложените в плана действия ще спомогне за: възстановяване на енергийната успеваемост на постройката, понижаване на крайното ползване на сила, рентабилна употреба, стабилно ръководство и поддръжка. Подписването на контракта за финансиране следва, като общият размер на безвъзмездната финансова помощ, която ще бъде отпусната е 1 198 568.67 лева.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР