Помните ли онази сцена от Лудо богати азиатци“, в която

...
Помните ли онази сцена от Лудо богати азиатци“, в която
Коментари Харесай

Най-красивото летище отвори врати и е crazy rich!

Помните ли онази сцена от „ Лудо богати азиатци “, в която основната героиня слиза на летището в Сингапур и споделя: „ Тук има пеперудени градини, а на JFK само обезсърчение и салмонела “. Е, пеперудените градини въобще не разказват действително обстановката на Jewel Changi Airport .

4 години и 1,25 милиарда $ бяха нужни на Сингапур, с цел да показа най-красивото и първокласно летище в света. Летище, което единствено по себе си е дестинация! Новата сграда  наподобява crazy rich!

 Ако не знаете къде сте и къде отивате, евентуално ще помислите, че сте попаднали в съвременна тропическа химера с лабиринти живи плетове и килими от листа. Shiseido Forest Valley се назовава новата постройка, където сезонът е безконечна пролет.

Огромна терасовидна градина огражда една точка – водопада Rain Vortex. Той е най-високият каскаден водопад в света – водата пада от височина 40 метра от покрив, който наподобява на този на Пантеона в Рим. Освен да гледа изпод дъждовната гора, човек може да се разноски нагоре до Canopy Park, най-високата точка на Jewel, по някой от маршрутите – източният води до нови скалисти водопади, а западният е спокойна разходка измежду сантиментална тропическа мъгла.

 От всяка точка се разкриват страхотни гледки към долината с 900 дървета и палми, както и 60 000 шубраци, оформящи тази вътрешна градина. Провеждани са редица изследвания, които да подсигуряват, че растителността е подобаваща за температурата и влажността. Дърветата са импортирани от Щатите, Китай и Австралия. В Shiseido Forest Valley  не може да се влезе с багаж –  можете да го оставите на някоя от автоматизираните машини за чекиране, които направени по нова система, позволяваща на пасажерите да го създадат 24 часа преди полет (вместо нормалните 3).  



Сградата е освен екзотична, само че и практична – тя е главният транспортен хъб, свързващ трите терминала на летището, само че и метод да се очертае Сингапур като дестинация. Проектът на постройката е на архитекта Моше Сафдие. Стъкло, обгърнато и арестувано от стоманена рамка, което разрешава на цялата естествена светлина да нахлува в „ гората “. Jewel има и пет етажа подземен, също така, което се вижда над нея (също 5 етажа).


Ако се питате към този момент има ли магазини – да, има. " Ню Йорк Таймс " назова на Jewel Changi Airport „ летищен мол на стероиди “. Освен нормалните марки има и доста сингапурски, голям супермаркет, кино с 11 зали и несъмнено, хотел Yotelair с 130 стаи.
Най-скъпите сортове чай в света
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР