Помните когато фалира КТБ, когато говорихме за постна пица. Когато

...
Помните когато фалира КТБ, когато говорихме за постна пица. Когато
Коментари Харесай

Борисов в Пловдив: Ще настоявам за консервативен бюджет. Това разточителство не може да продължи

Помните когато банкрутира КТБ, когато говорихме за постна пица. Когато затягахме коланите. Когато ГЕРБ получаваш упреци за какво не подвигаме пенсии и заплати, а една година стискахме колана. Защото страната е като едно семейство, би трябвало да знаеш какво имаш в джоба. За да съм прецизен в цифрите, още на идната година след банкрута ние излязохме на остатък. Това съобщи водачът на ГЕРБ Бойко Борисов на среща с актива в Пловдив. Там той показа претендентите на партията за кметове и общински съветници в региона.
 
" Защото недостиг е, в случай че имаш сметка 1000 лв., в в джоба имаш 800 и да вземеш от съседа 200 лв. с цел да си платиш сметката. Но в случай че идващия месец отново е по този начин, то влизаш в дълговата серпантина. Да, дано да вземат дълг да заменят остарял дълг, само че когато дойдат да беседваме за бюджета, аз ще попитам за какво продължаваме да сме разточителни. Защо ГЕРБ затягахме колана, това се споделя политическа отговорност, водачество. Гласувахме предходния бюджет, с цел да влезем в локалните избори с бюджет. Ние с Менда сме се карали дали един милион да се даде, с дни ", сподели още водачът на ГЕРБ. 
 
" Освен остатъците, които реализирахме, желая да припомня, че когато завършвахме мандата си оставихме 1.3 милиарда за Хемус да я достроят и да не кажат празни обещания. Оставихме за ВиК бранша. 2.2 милиарда платихме напред за първата част на осемте самолета. За да не кажат, че Борисов напазарува, като Спартани и Кугъри. Всичко е разплатено ", напомни той. 
 
" Отделно всяка година осен остатъка заделяхме и за санирането. В Пловдив са санирани десетки, стотици. Идва страната, оправя ти блока, прави го по-красив, по-скъп, дограми, изолации. На всяко семейство, без значение от коя партия, му взима нула лв. ", регистрира Борисов. 
 
" Всичко това е в бюджета. Затова има термини. Консервативен бюджет, ще упорствам за подобен. Това разсипничество не може да продължи. Със заеми всеки може ", сподели той. 
 
" Ние бяхме в тежко финансово състояние, в пъти по-леко от актуалното, за какво стопанската система по време на К-19 не работи, заведенията за хранене празни, заводите затворени. Национална агенция за приходите я превърнахме в разплащателна организация и през нея плащахме на компаниите, с цел да ги спасим ", напомни още Борисов. 
 
" Да бъдат по този начин положителни и да седнат да си създадат закостенял бюджет за 4-ри години. Първата ще стискат коланите, втората третата да изравним салдото ", прикани водачът на ГЕРБ Политическа партия. " Това, което слушам и не желая да имам вяра, до този миг Лукойл нула налози ", сподели още той. 
 
" Бензин, нафта отново на три лв.. Сега - 4. Всички тези облаги не се таксуват. Говорим за милиарди левове, които отидоха към Русия. И ние обичаме руснаците, само че по си обичаме българите. Искаме парите да останат в нашите джобове ", сподели Борисов. 2017 година имахме 27% дълг, през 2019 - 20%. Сега какъв брой е дълга - доста висок, акцентира той. 
 
" Обръщам се към Кирил Петков. Той сподели в Пловдив, че в случай че техен кмет завоюва, ще финансират инфраструктурни планове. А предишните три години за какво не финансира нито един? Но да допуснем, че е откровен. Нека в на Пловдив бюджета ще сложим парите за околовръстния път и двата стадиона. Стискаме си с него ръката. Това сме поели ангажимент ", предложи Борисов. 
 
" Следващото, което би могло да се направи, е опера за Пловдив. В региона сме създали извънредно доста. Само вземете Пловдив-Асеновград. На процедура станахте един квартал. 12 ленти, не може да ги преброиш. Час ми би трябвало да изброя направеното в Пловдив. Готов съм да сключа договорка за Пловдив, какъвто и да е резултата, само че аз се надявам, че резултатът ще е добър. Пловдив ми е обичан апетит ", съобщи някогашният министър председател. 
 
" Пак се обръщам към Денков. Гласувахме бюджета при ясни правила, че ще се борят с корупцията и ще събират повече. Не одобрявам техните оправдания за по-малко събрани пари, тъй като това значи повече корупция. Какво стана, лъжеха за нас, а парите ги няма ", установи водачът на ГЕРБ. 
 
За страдание сътрудниците от Демократична България потънаха в тяхната сянка, съжали водачът на ГЕРБ, само че и те може да се включат в сходен сюжет за Пловдив. Пловдивчани би трябвало да заложат в същото време на прагматик, който го може и го е правил, акцентира Борисов. 
 
" Войната в Украйна не е свършила. Това, което става в Израел и Палестина - хиляди хора, невоенни умират, нечувана свирепост. Затова се крепи това държавно управление. Направихме и положителни неща - конституция, правосъдна промяна. Но в този момент би трябвало да застанем твърдо, да стиснем коланите, да минем рецесията и обещания и задължения не я вземат решение. Инфлацията остава доста висока.
 
Говори се за ново повишаване на горивата. Не е поради дерогацията. Тя в този момент е в действие - пое-втини ли са бензина и нафтата. Пак с лев нагоре, това левче си стои и систематично се вади. Компромисът си заслужава, светът е сложен, само че в Народното събрание сме създали всичко, което Конституцията и законите ни разрешават да изпълним като надзор върху дейностите, които предизвикват и си разрешават ", изрази страдание Борисов. 
 
" Много желаех да видя през днешния ден по какъв начин се строи Околовръстното на Пловдив. Но районното министерство дава стотици милиони за мантинели и маркировка на доста отново доближени компании. Кой ще пресметна какъв брой са мантинелите и какъв брой е боята. Те боядисват и вършат на мантинели на това, което ние построихме. Защо не направиха един нов лот? Да го забележим с Петков. Пловдив да е удовлетворен. Сиреч, става едно министерство на ремонта. 500 милиона за зимна поддръжка, 200-300 за поправки. Нищо ново не виждам ", установи Борисов. 
 
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР