Помислете за броя комуникационни инструменти, които използвате всеки ден. Освен,

...
Помислете за броя комуникационни инструменти, които използвате всеки ден. Освен,
Коментари Харесай

Просто искам малко тишина!

Помислете за броя информационни принадлежности, които употребявате всеки ден. Освен, че от време на време си преглеждате имейла, най-вероятно употребявате някаква платформа за изпращане на незабавни известия. Сигурно питате вашите сътрудници и клиенти дали избират връзка по телефона или посредством видео чат. Нищо чудно към този момент да имате потребност от специфичен дневник, в които да отбелязвате другите си кореспонденции и методите, употребявани за тяхното осъществяване, с цел да имате визия къде търсите съответни документи, данни и информация.

Всички тези взаимоотношения стартират да се натрупат и да оказват отрицателно влияние върху нас. Скорошно прочуване в Съединени американски щати демонстрира забавни резултати по тематиката. Около 75% от участниците в него са съгласни с изказванието: „ работата от разстояние усили възприятието ми за цифрово претоварване, защото известията, имейлите и видеоконференциите се трансфораха в главните способи на връзка “. Сходен % (74%) от интервюираните споделят, че „ прекарват по-голямата част от деня пред компютър, таблет или смарт телефон “. Друго изследване от 2015 година, оповестено в Journal of Business Economics, открива, че по този начин наречените „ техно-стресори “ видят до по-ниско задоволство от работата, спад на продуктивността и (прегаряне).

Иначе казано, като се изключи че е провокиращ и изтощителен, непрекъснатият поток от информация може да навреди на резултатите на компанията, споделя Мери Лин Карвър, създател и основен изпълнителен шеф на Strategy Advisors. „ Контролът на наличието на връзката, както и построяването на подчиненост и тактика за каналите, употребявани за нейния транспорт, са от основно значение “, споделя тя.

Поставянето под надзор на цифровото и осведомителното претоварване минава през няколко основни стъпки:

Какво употребявате?

Добре е да започнете с разбор на инструментите, които вие и важите чиновници употребявате за връзка – какво работи и какво не, споделя Карвър. Имат ли те потребност от всички функционалности на всяка платформа, която ползвате? Някои софтуерни компании оферират платформи, включващи всички способи на връзка – известия, диалози, видео връзка и тн. Най-вероятно някои чиновници употребяват тези функционалности всекидневно, а други в никакъв случай не ги допират. Разберете кои са платформите, благодарение на които вашия екип поддържа връзка и си сътрудничи най-ефективно.

Потърсете противоположна връзка

След като анализирате всички платформи, употребявани от вашия екип, може да останете сюрпризирани от резултатите, споделя консултантът по вътрешна връзка Джона Лейси.  Ако имате лиценз за потреблението на избран инструмент, а някои от вашите чиновници избират да употребяват различен, то може да имате проблем, предизвестява Карвър. Тя отбелязва, че при сходно разминаване в общуването вашите данни, вътрешна информация и кореспонденции се споделят в платформа, която не е била утвърдена от компанията ви. Още по-лошо е в случай че чиновниците ви не са споделили с вас, че употребяват друга от утвърдената платформа, защото по този начин огромна част от разменената информация дефицита до всички заинтригувани страни. За това е значимо да потърсите мнението на вашите чиновници за това кои принадлежности за връзка избират и за какво считат, че те са по-ефективни.

Преценете коя е най-хубавата приложимост на всеки инструмент

След като имате къс лист с информационни принадлежности, от които вие и вашият екип имате потребност, преценете дали чиновниците ви употребяват тези платформи по най-хубавия метод, споделя Карвър. Има хора, които приказват споделят специфики за огромни планове по телефона, което не е целесъобразно, защото тази информация не се пресъздава и резервира в цифров формат. Ако събеседникът им не е схванал нещо или има потребност от припомняне, той ще би трябвало още веднъж да им се обади. Различните принадлежности са целесъобразни за съответен вид връзка:

Незабавни известията и чат – За елементарни въпроси и в случаи, когато се нуждаете от допустимо най-бърз достъп до информация.

Имейл – Добър за връзка, която изисква повече елементи. Ефективен способ за препращане на документи и даване на линкове

Телефонни и видео диалози – Най-добри за къси диалози и брейнсторминг

Изградете тактика за каналите

След като съобразите инструментите, от които вие и вашия екип имате потребност, със мощните им страни, може да започнете да създавате информационна тактика. „ Има тънка линия сред даването на избор на хората и основаването на ефикасна система, при която всички са на една страница. Смятам, че е доста значимо да имате няколко универсални канала на връзка, в които вземат участие безусловно всички “, споделя Шейн Меткалф от 15Five.

Дайте на екипа си насоки за това каква информация може да споделят, къде може да я споделят, както и по кое време и къде се чака да дадат отговор на вашите запитвания. Така ще създадете организация, при която хората работят по-ефективно в екип и знаят къде могат да намерят информацията, която търсят.

Приспособете стила си на връзка към платформите

Един различен аспект на днешната софтуерна връзка, които е малко по-комплексен, само че също толкоз значим, е приспособяването на стила ви на другарство към другите платформи. Получавали ли сте сбити имейли, които са ви оставяли с неразбиране? Ако обаче бяхте получили същото известие в приложение за чат, щяхте ли да го сметнете за необичайно? „ Трябва да мислите за вашата аудитория “, споделя Лейси. Помислете за това по какъв начин останалите биха приели обещано известие според от това коя платформа употребявате за неговото даване и адаптирайте стила и тона си уместно. Също толкоз значимо е и да вземете поради другите генерации, към които принадлежат вашите чиновници, и желания от тях метод на другарство. Някои заобикалят телефонните позвънявания непременно, до момента в който другите звънят по телефона даже за най-малкото нещо. Макар че не е належащо да имате характерни политики във връзка с тези разлики, добре е да не забравяте за тяхното битие.

................

Гуен Моран , съавтор на The Complete Idiot`s Guide to Business Plans, за

Редактор: Георги Георгиев
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР