Ползите от зеленчуците и плодовете са известни отдавна. Но не

...
Ползите от зеленчуците и плодовете са известни отдавна. Но не
Коментари Харесай

Физетин - същност и за какво помага

Ползите от зеленчуците и плодовете са известни от дълго време. Но не толкоз от дълго време учените откриха в тях друго съединяване, което е в положение да удължи човешкия живот приблизително с 10%. Става въпрос за физетин - натурален съставен елемент, който участва в някои натурални артикули.

Какво съставлява физетин?

Това вещество е натурален оцветител, който придава на растенията златист цвят. Известен е в науката от края на 19 век. Но потребните свойства започнаха да се учат едвам през последните десетилетия. Химически физетинът принадлежи към флавоноидите. Намира се в зеленчуци, плодове и най-много в ягодоплодни.

Изследователите са провеждали многократни опити, с цел да дефинират по какъв начин съединението въздейства върху човешкото тяло. Оказа се, че той предизвиква бързото премахване на развалени и остарели кафези, като по този метод забавя обвързваните с възрастта промени.

Как работи физетин?

За да разберете по какъв начин работи обещано вещество, би трябвало да се задълбочите в структурата на човешкото тяло. То съдържа към двеста типа кафези. Всяка от тях има избран витален цикъл. След умножаване и делене клетките стартират да умират и да се разпадат. Същото се случва и с повредените тъкани. В младостта тялото е в положение бързо да употребява старите кафези. Този развой последователно се забавя. Разрушените тъкани се натрупват, предизвикват инфектиране и водят до появяването на разнообразни болести.

Физетинът форсира елиминирането на мъртвите кафези, като по този метод удължава живота на човек, забавяйки обвързваните с възрастта промени. Експерименти с гризачи са посочили, че веществото предотвратява загубата наизуст, както и на когнитивните качества.

Поради горния резултат също се понижава рискът от развиване на доста съществени болести, които се появяват при възрастните хора. Процесите на стареене на клетъчно равнище се забавят, заради което продължителността на живота се усилва приблизително с 10%.

 Физетин - същина и защо оказва помощ

Влиянието на физетина се демонстрира и в следното:

- покачва успеваемостта на противораковите лекарства;

- понижава вероятността от поява на злокачествени тумори;

- предотвратява се освобождението на свободни радикали;

- пази черния дроб;

- възвръща се хомеостазата на клетките;

- вероятността от развиване на деменция (Алцхаймер, Паркинсон и т.н.) намалява;

- има позитивен резултат върху здравето на сърдечния мускул и кръвоносните съдове;

- понижава признаците на депресия;

- понижаване признаците на менопаузата;

- понижава загубата на костна маса и усилва костната плътност;

- оказва помощ за стабилизиране на равнищата на кръвната захар;

- бори се с наднорменото тегло;

- бори се със признаците на алергия;

- усилва производството на колаген.

Какви храни съдържат физетин?

 Физетин храни

Основните източници на съставния елемент са плодове и зеленчуци. Веществото в най-голяма степен се намира в ягодите. Но то участва и в грозде, ябълки, лук, манго, краставици и домати. Вярно е, че с цел да получите задоволително количество потребен съставен елемент, ще би трябвало да консумирате огромни количества плодове и зеленчуци.

Алтернатива може да бъде приемът на хранителни добавки, при които определеното съединяване се съдържа в количествата, нужни за реализиране на забележим резултат. Продължителността на курса и точната доза на добавките се дефинират от лекуващия доктор.

Противопоказания и странични резултати от физетин

Фезитинът е естествено съединяване, което се съдържа в растителните храни. Следователно, той не поврежда човешкото тяло.

В хода на проучвания не са открити странични резултати при постоянен банкет даже на високи дози от лекарството. В едно изследване пациентите оповестяват за дискомфорт в храносмилателния тракт. Експериментът обаче е извършен върху група пациенти с рак, които са минали курс на химиотерапия. Следователно е невероятно да се каже, че точно фезитинът е предизвикал такава реакция.

Основното противопоказание за използването на добавки с физетин е самостоятелната нетърпимост към съставените елементи в състава. При бременност, кърмене, както и съществуването на други болести се предлага предварителна консултация със експерт.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР