Ползите от минералната вода са многобройни, но както при повечето

...
Ползите от минералната вода са многобройни, но както при повечето
Коментари Харесай

Колко точно минерална вода трябва да пием

Ползите от минералната вода са многочислени, само че както при множеството блага от природата, не би трябвало да прекаляваме с нея. Тя има най-силно влияние върху човешкия организъм, когато я пием заран на гладно.

Най-хубаво, въпреки и неизпълнимо за мнозина, е да я пием непосредствено от извора. Експертите предлагат да пием по две чаши с минерална вода заран, 30 минути преди хранене. Човешкият организъм най-добре всмуква потребните субстанции в натуралната напитка, когато тя е към 38 градуса.

За да бъде вярно усвоена от организма, би трябвало да пием водата постепенно и на дребни глътки, като я задържим за няколко секунди в устата си, под езика си, преди да я глътнем. Там лигавицата е богато кръвоснабдена и е построена от тъкан, която има свойството, познато като противоположна реабсорбция.

Чрез този развой организмът усвоява по-добре минералните субстанции и те попадат непосредствено в тъканното кръвно русло. Това се отнася изключително за води с по-ниска от упоменатата температура.

Всеки човек е друг. Точно и заради тази причина количествата минерална вода, които е потребно да се пият, са разнообразни за всеки. Основен фактор за това е общото положение на организма, физическото и психическото положение, както и степента на натоварване, на която е изложен организмът.

При всички случаи към 600 мл вода на ден е обикновено, даже неотложно, за всеки да употребява. Средното количество е 1.5 литра, само че за някои хора се предлага даже и по 2.5 литра. При спортистите, които всекидневно натоварват телата си и са застрашени от дехидратация, нормата е още по-голяма – 5 литра.

 Минерална Вода

Не е хубаво тези количества да се изпиват в къс интервал от време. Експертите предлагат минералната вода да се приема на равни шпации от по 250 мл през целия ден. Ако огромно количество се изпие едновременно, това може да претрупа организма, въпреки и да няма някакви съществени последствия, тялото няма да е способно да извлече потребните съставки от водата.

Около 70% от водата в България е слабоминерализирана. Това значи, че няма нездравословно влияние върху естествения човешки организъм и може да се пие дълго време, без потребност да се сменя или редува с друга.

Редовното и умерено приемане на естествено алкална минерална вода е най-хубавият естествен метод да се контролира pH на кръвта при рискови физически старания, при които се отделят огромно количество лактат и други нездравословни метаболитни субстанции.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР