Ползата от употребата на мазнини е доста противоречива. Още има

...
Ползата от употребата на мазнини е доста противоречива. Още има
Коментари Харесай

Защо Зехтинът Екстра Върджин е най-здравословната храна на земята?

Ползата от използването на мазнини е много спорна. Още има разногласия по отношение на полезността на животинските мазнини, за мазнините от семена и съвсем всички други масла.

Една от дребното мазнини, за които всички са единомислещи, че е здравословна, е зехтинът. Тази растителна лой, част от средиземноморската диета, е главен хранителен артикул за някои от най-здравословно живеещите човешки популации в света.

Екстра Върджин зехтинът е най-хубавото, което може да купите или добиете измежду всички маслинови масла. На 30 септември пък в някои краища на света означават деня на зехтина. Затова е добре да ви напомним аргументите, заради които това олио се смята за една от най-полезните храни на света.

Защо зехтинът Екстра Върджин е най-здравословната храна на земята?

Изследванията върху зехтина демонстрират, че мастните киселини и антиоксидантите в него имат някои мощни изгоди за здравето, като да вземем за пример понижен риск от сърдечно-съдови болести.

Какво съставлява зехтинът и по какъв начин се прави?

 Защо зехтинът Екстра Върджин е най-здравословната храна на земята? Страницата в уеб страницата

Зехтинът е масло, което се получава от сплескване на плодовете на маслиновото дърво - маслините. Процесът е необикновено елементарен, единствено натискате маслините и маслото излиза.

Със зехтина обаче има един проблем. Невинаги той е това, което мислите. Някои разновидности на зехтина могат да бъдат извлечени посредством химикали или разредени с други, по-евтини масла.

Следователно пазаруването на зехтин е доста значим миг и би трябвало да се научим по какъв начин да изберем същински зехтин. Най-добрият тип зехтин е необработеният. Извлича се с естествени способи и се стандартизира за непорочност и избрани сензорни качества като аромат и усет.

Зехтинът Екстра Върджин има характерен усет и съдържа високо равнище антиоксиданти, по тази причина е толкоз потребен. Освен него имаме леки рафинирани маслинови масла, при които са употребявани разтворители, третират се с топлота и даже постоянно се разреждат с други, по-евтини масла, като соево и рапично масло.

Здравословни изгоди от зехтина

 Зехтинът Екстра Върджин е необятно употребен в Гърция

Истинското маслиново масло е заредено с антиоксиданти, съдържа дребни количества витамини Е и К, и е мощно средства за битка с хроничните възпаления, сърдечните болести, диабета, заболяването на Алцхаймер и артрита.

Зехтинът е бори сполучливо с възпалителните процеси в тялото. Смята се, че може да понижи стойностите на възпалителни маркери като С-реактивен протеин.

Зехтинът облекчава болките. Количеството на олиокантал в 3-4 супени лъжици екстра върджин зехтин имат резултат, сходен на 10% от дозата за възрастни на ибупрофен.

Зехтин Екстра Върджин защищава от сърдечно-съдови болести. Според изследване върху средиземноморската диета зехтинът понижава сърдечните пристъпи, сърдечните удари и смъртността от тях с 30%.

Зехтинът въздейства и върху съсирването на кръвта. Предотвратява нежеланото съсирване, което е главната причина за сърдечните офанзиви и инсулти.

Олеиновата киселина, която се съдържа в зехтина, е мощно устойчива на окисляване и има благоприятен резултат върху гените на рака. С това се изяснява по-ниската заболяваемост на хората на средиземноморска диета от ракови болести.

Зехтинът има удобно влияние върху мозъчната функционалност и пази от заболяването на Алцхаймер.

Можете ли да готвите със зехтин?

Зехтин Екстра Върджин съдържа най-вече мононенаситени мастни киселини, което го прави много резистентен на високи температури. Той е доста безвреден, даже за готвене на високи температури.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР