Получихме указанията на 5 януари. Срокът за представянето на новите

...
Получихме указанията на 5 януари. Срокът за представянето на новите
Коментари Харесай

Борислав Попов: Нямаме притеснения за провеждането на Конгреса, подадохме поисканите документи

" Получихме напътствията на 5 януари. Срокът за представянето на новите документи е 10-и същия месец, само че ние през днешния ден към обяд подадохме поисканите от Търговския указател документи и чакаме неговото решение. Не е налице отвод, а просто общоприета процедура планувана в Закона за показване на спомагателни документи при нужда ". Това съобщи изпълнителният шеф на БФС Борислав Попов пред Българска национална телевизия по отношение на отхвърли на Търговския указател да впише поканата за привикване на ексклузивен Конгрес на БФС на 15 март.


По-рано през днешния ден стана ясно, че от ТР са открили процедурни пропуски в документите от съвещанието на Изпълнителния комитет, което насрочи ексклузивен Конгрес, само че Попов е уверен, че това няма да попречи на провеждането на Конгреса. " В момента нямаме терзания за провеждането на Конгреса на 15 март. Подготвени са документите както за излъчването на делегати, по този начин и за съответните други процедури. Очаква се съвещание на Изпълнителния комитет на БФС, на което те да бъдат утвърдени, а по-късно и публикувани по клубовете ", сподели изпълнителният шеф на БФС.

Той добави, че съгласно Устава на БФС не се изисква вписването в Търговския указател на събитието, че Михаил Касабов е изпълняващ функционалностите президент на централата, откакто Борислав Михайлов подаде оставка на 27 ноември. " Уставът планува две хипотези за заменяне на президента. Първата е в случаите, когато той отсъства по някоя законно открита причина - заболяване или дълготраен отпуск. Тогава той самичък дефинира кой да го замества. В другата догадка, когато той е подал оставка, това заменяне се дефинира от Изпълнителния комитет. Но нито в единия случай, нито в другия се постанова регистриране на заместващия президента ", сподели Попов. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР