Полското правителство реши да забрани вноса на зърно и други

...
Полското правителство реши да забрани вноса на зърно и други
Коментари Харесай

Полша забранява вноса на зърно и храни от Украйна

Полското държавно управление реши да забрани вноса на зърно и други храни от Украйна, с цел да отбрани полския селскостопански бранш, съобщи в събота водачът на ръководещата Партия на правото и справедливостта (PiS) Ярослав Качински, представен от Reuters.

Големи количества украинско зърно, което е по-евтини от това, създадено в Европейския съюз, в последна сметка остава в централноевропейските страни на фона на логистични усложнения, удряйки цените и продажбите за локалните фермери.

Това сътвори политически проблем за PiS в година на избори.

Днес държавното управление взе решение по отношение на правилник, който не разрешава вноса на зърно в Полша, само че също по този начин и на десетки други типове храни от Украйна “, сподели Качински по време на конгреса на партия PiS.

Списъкът с тези артикули ще бъде включен в държавната разпоредба, като има артикули „ от зърно до артикули от мед, доста, доста неща “, добави той.

Ние сме и оставаме неизменими другари и съдружници на Украйна. Ние ще я поддържаме и ние я поддържаме... Но това е обвързване на всяка страна, всяка власт, добра власт във всеки случай, да пази ползите на своите жители, “ сподели Качински.

Полша е подготвена да стартира договаряния с Украйна за споразумяване на казуса със зърното и украинската страна към този момент е известена за решенията на полското държавно управление.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР