Полското правителство призова ЕС да удължи забраната за внос на

...
Полското правителство призова ЕС да удължи забраната за внос на
Коментари Харесай

Полша призова ЕС да удължи ембаргото върху вноса на зърно от Украйна

Полското държавно управление прикани Европейски Съюз да удължи възбраната за импорт на украинско зърно в няколко страни от Източна Европа - Полша, Словакия, Унгария, България и Румъния, след приключването на настоящия краен период за това - 15 септември, съобщи Асошиейтед прес.

В тирада пред фермери в град Косув Лацки министър председателят Матеуш Мазовецки съобщи, че в случай че Еврокомисията не удължи ембаргото върху вноса на царевица, пшеница, слънчоглед и рапица от Украйна " ние ще го създадем сами, с цел да не допуснем провал на пазара ".

На 15 октомври в Полша ще се проведат парламентарни избори и ръководещата партия " Право и правдивост " желае да притегли гласовете на фермерите, показва АП. По-рано през днешния ден Моравецки написа в " Екс ", че " Полша няма да позволи на украинското зърно да на залее ". " Без значение какво е решението на служителите в Брюксел, ние няма да отворим границите си ", уточни министър председателят. Темата беше разисквана през днешния ден от евродепутатите, само че без да се стига до гласоподаване или резолюция, съобщи Българска телеграфна агенция. Еврокомисарят по селското стопанство Януш Войчеховски, който е някогашен полски аграрни министър, съобщи по-рано през днешния ден, че той поставя старания ембаргото да бъде удължено.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР