Полският състезател по шейни Матеуш Сохович обвини организаторите на зимните

...
Полският състезател по шейни Матеуш Сохович обвини организаторите на зимните
Коментари Харесай

Състезател обвини в некомпетентност домакините на Пекин 2022 след тежък инцидент

Полският играч по шейни Матеуш Сохович упрекна уредниците на зимните олимпийски игри в Пекин в непросветеност, откакто претърпя тежък случай по време на подготовка на улея в олимпийския център " Янцин ". Сохович е тръгнал по улея, откакто е получил зелена светлина, само че по време на спускането е видял, че на трасето има спусната бариера. Той е станал от шейната, с цел да не се блъсне, само че е със счупена капачка на лявото коляно, а десният му крайник също е строшен, като има и дълбока до костта рана.

Според 25-годишния поляк случаят е можел да бъде драматичен, в случай че той не е видял бариерата по-рано и не е станал от шейната.

" Получих зелена светлина и потеглих. За първи път съумях да мина умерено през два сложни завоя. Изведнъж обаче видях затворена преграда на пистата. Оставих шейната да мине под мен и заех позиция като скиор в втурване. Надявах се на тази скорост да съумея да прескоча бариерата. Но всичко се случи доста бързо и нямах време да скоча. Заради това краката ми са счупени, не останалата част от тялото. Ако не бях реагирал, можеше да има покруса ", сподели Сохович пред " Ройтерс ".

Международната федерация (FIL) призна, че е имало случай и че състезателят е откаран в болница. Сохович съобщи, че и екипът на трасето не се е държал съответно.

" Показаха огромна непросветеност. Не знаеха въобще какво да вършат. Един пристигна при мен и се опита да бутне посочилата се кост с ръкавица. Случваха се подиуми като от Данте ", добави полякът.

Въпреки контузиите той не се е отказал да взе участие на олимпийските игри в Пекин, които ще са втори за него след Пьонгчанг през 2018 година

" Още не се отчислявам, уповавам се да пускам. Ако интернационалната федерация ми даде покана и мога да се възстановя, може би ще има късмет. Но има по-голям проблем. Не знам дали ще мога да се възстановя душевен. Не знам дали, в случай че в миналото отида отново на това трасе, няма да ме е боязън, че нещо ще ме чака тъкмо зад завоя ", сподели още Сохович.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР