Полша се раздвижи. Започна да премества над 1000 военнослужещи в

...
Полша се раздвижи. Започна да премества над 1000 военнослужещи в
Коментари Харесай

Полша се раздвижи, мести военни на границата с Беларус. Какво става?

Полша се раздвижи. Започна да реалокира над 1000 военнослужещи в източната част на страната на фона на възходящите опасения, че наличието на бойци от групата " Вагнер " в Беларус може да докара до увеличение на напрежението по границата с членката на НАТО и Европейски Съюз, съобщи Ройтерс, като цитира изказване на полския министър на защитата Мариуш Блашчак.

Решението на съветския президент Владимир Путин да предложи на наемните бойци от групата " Вагнер " на Евгений Пригожин да изберат да се реалокират в Беларус докара до опасения измежду източните членове на НАТО, че наличието им ще докара до по-голяма неустойчивост в района.
-->
" Над 1000 бойци и съвсем 200 единици техника от 12-а и 17-а механизирана бригада стартират да се придвижват към източната част на страната ", написа Блашчак в Туитър. " Това е проява на готовността ни да отговорим на опитите за дестабилизация наоколо до границата на нашата страна ".

Миналата неделя Полша съобщи, че ще изпрати 500 служители на реда, с цел да усъвършенства сигурността по границата си с Беларус. През последните седмици в Полша се следи нарастване на броя на мигрантите, които се пробват да преминат границата.

По данни на граничната защита през вчерашния ден над 200 души са се пробвали да преминат незаконно, в това число жители на Мароко, Индия и Етиопия. Варшава упреква Минск, че от 2021 година насам изкуствено основава мигрантска рецесия на границата, като вкарва хора от Близкия изток и Африка и се пробва да ги изтласка през границата.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР