Полша регистрира днес рекорден брой нови случаи на коронавирус трето

...
Полша регистрира днес рекорден брой нови случаи на коронавирус трето
Коментари Харесай

Затворени хотели, басейни и фитнеси

Полша записва през днешния ден рекорден брой нови случаи на ковид трето следващо денонощие. На този декор на следващия ден в страната ще влязат в действие нови ограничаващи ограничения, съобщи Българска телеграфна агенция, цитирайки DPA.

Полското министерство на опазването на здравето заяви за над 35 хиляди новозаразени за миналите 24 часа. Общият брой на доказаните случаи на ковид в страната приближава 2,155 милиона. Полша е на 14-о място в света по този индикатор. 443 индивида с COVID-19 са умряли в страната през последното денонощие. Общият брой на смъртните случаи, свързани с ковид, в Полша приближава 51 хиляди.

В полските лечебни заведения сега има към 28 хиляди пациенти с COVID-19. 2730 от тях са на уред за командно дишане. Полското държавно управление реши да вкара нови ограничаващи ограничения от на следващия ден. Максималният брой хора, които имат право да бъдат по едно и също време в магазините и църквите, ще бъде понижен, а огромните магазини, които не продават хранителни артикули, ще затворят.

Няма да работят също фризьорските и козметичните салони, детските градини и дневните центрове за деца. Новите ограничения в католическа Полша, която ще посрещне Великден на 4 април, ще останат в действие до 9 април. Хотелите, плувните басейни и фитнес залите и оборудванията за спорт навън в страната към този момент са затворени. Учениците са единствено на отдалечено образование, напомня DPA.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР