Полша и Украйна са близо до споразумение за вноса на

...
Полша и Украйна са близо до споразумение за вноса на
Коментари Харесай

Полша и Украйна близо до споразумение за вноса на зърно

Полша и Украйна са покрай съглашение за вноса на селскостопански артикули. Това съобщи полски народен представител, представен от " Ройтерс ".

Той направи коментара си преди диалозите сред държавните управления на двете страни, до момента в който

Фермери в Полша и на други места в Европейския съюз стачкуват искане за наново налагане на митата върху вноса на селскостопански артикули от Украйна, които бяха анулирани след нахлуването на съветските сили през 2022 година

Те настояват, че украинските фермери наводняват Европа с на ниска цена импорт, което ги прави неспособни да се конкурират с тях.

Днес полският министър на земеделието Чеслав Сикерски ще се срещне с украинския си сътрудник Микола Солски във Варшава, а държавните управления на страните ще проведат среща на следващия ден.
 Европейски Съюз утвърди предел на вноса на селскостопанска продукция от Украйна
Европейски Съюз утвърди предел на вноса на селскостопанска продукция от Украйна

Украинските производители получават безмитен достъп до европейските пазари до юни 2025 г

" Б лизо сме до решаването на тези проблеми дружно в разговор ", съобщи Кшищоф Пашик, водач на парламентарната група на Полската селска партия (PSL), част от ръководещата коалиция. " Една от тематиките е зърненият въпрос, този проблем може да бъде решен ". Той изрази оптимизъм за резултатите от диалозите.

Полските фермери настояват, че огромна част от украинското зърно, което би трябвало да минава директно през Полша, попада на вътрешния пазар.

На собствен ред Киев показва, че митингите, които включват блокади на границата и по железопътните линии, вредят на неговите военни старания и стопанска система. Той отбелязва и че единствено дребна част от зърното, което изнася, минава директно през Полша.

По-рано този месец Европейският съюз реализира краткотрайно съглашение да даде на украинските производители на храни безмитен достъп до своите пазари до юни 2025 година, въпреки и с
 Варшава се извини за разсипаното зърно на Украйна
Варшава се извини за разсипаното зърно на Украйна

Протестиращи фермери разсипаха украинско зърно на полска територия
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР