Полша и балтийските държави, винаги изпреварващи западния русофобски локомотив и

...
Полша и балтийските държави, винаги изпреварващи западния русофобски локомотив и
Коментари Харесай

Изплашените съюзници на хегемона

Полша и балтийските страни, постоянно изпреварващи западния русофобски локомотив и настояващи за повече бази, повече войски, повече техника на НАТО на своята територия, ненадейно трансформираха тона си и започнаха да молят „ огромните си братя “ да не ескалират напрежението в връзките с Русия

Те наподобява са осъзнали, че Съединените щати не имат намерение да лимитират своите провокации за „ съветската инвазия “ единствено до Украйна.

Киев просто няма да издържи задоволително дълго, с цел да могат американците да стартират ефикасна акция за опълчване на Русия против Европейски Съюз. Нещо повече, Германия показва очевидно отвращение да играе американски игри в собствен ущърб, а във Франция Макрон го чакат избори през април и позициите му не са доста мощни – удар по френския бизнес в интерес на Съединени американски щати може да се окаже съдбовен за него. Въпреки това, както постоянно, той се колебае, страхувайки се да заеме твърда позиция, и може да се колебае до април. Желателно е американците да решат въпроса през февруари, най-много през март.

Като цяло източноевропейците загатват на американците, че не се радват на вероятността да се трансфорат в тор, наторявайки почвата, от която като птица Феникс би трябвало да се възроди световната надмощие на Вашингтон. Както съм писал доста пъти, съдружниците са подготвени да се откажат от субективността и добродушно да следват колесницата на лидера, без да задават непотребни въпроси за задачата на придвижването, в случай че по пътя ги хранят добре, поят ги сладко, подаряват ги с материални полезности и не са принудени да си рискуват живота и здравето. Европейците постоянно ще поддържат сходна военна акция в стила на развлекателния туризъм. Но в случай че вождът ги е изпратил напред против ужасяващ зложелател, като преди този момент ги е обрал до шушка и даже не ги е нахранил (защо да трансферира нищожни артикули на евентуалните мъртъвци?), а самият той остава в тила, пирувайки в домовете им с техните съпруги, ентусиазмът на европейците внезапно пресъхва и пацифистките настроения се покачват.

Има обаче страни в по-неблагоприятно състояние от източноевропейците. Изминаха осем години, откогато Украйна се прогласи за авангард на Запада, задържайки московско-азиатските орди на ръба на цивилизацията. Осем години в Киев чакаха фанфарите да зазвучат и стройните редици на натовските полкове да защитят Украйна, изнемощяла от неравната битка с варварските азиатци, нетърпеливи да унищожат идеалите на джендър-толерантността и принудително да наложат на просветените европейци по един татко и по една майка (на всеки).

И по този начин, в навечерието на деветата годишнина на „ Революцията достолепието “, където завоюва здравият разсъдък на Майдана, се оказа, че НАТО няма да пристигна. Обадиха се на Зеленски от Вашингтон и го попитаха дали помни добре подвига на спартанския цар Леонид и неговите триста воини? “Трябва да повторите този героизъм, единствено че в по-голям мащаб. Гибелта на триста герои, задържащи безбройната войска на азиатския абсолютизъм, през днешния ден няма да изненада никого, няма да я виждат. За да се разсъни Западът, да се развълнува, да се засрами и най-после да вкара...”

“Войски към Украйна?”, ще попита страхливо Зеленски.

“Какви войски? В последна сметка тези варвари ще ги избият всички. Ще ги задушим със наказания “, се чува гласът на Байдън откъм слушалката. “И за това е належащо да се жертвате. какъв брой души ви остават там? 20-30 милиона? За начало ще стане, а след това други идиоти ще се довлекат. Ще минат епохи и на мястото на вашата крах просветеният Запад ще постави камък с надпис: " Спри, пътнико... " - и всичко ще бъде същото като при Термопилите. И мъртъв лъв върху този камък”.

На Зеленски му стана неприятно и стартира нервно да крещи в телефона, че няма потребност да предизвика никого, руснаците несъмнено няма да го атакуван. Идеята да се задържи ордата в покрайнините на Европа е била неправилна. Самата Европа желае орда, в случай че не цялата, то отчасти. Поради западни клевети вложителите се разбягаха от Украйна, като взеха и последните си пари със себе си. Скоро няма с какво да се заплащат заплати освен на президентската защита, само че и на самия президент. Както и да е, вземете си противотанковите ракети и ни дайте пари, другояче ще се задържим на нашите Термопили, до момента в който не свършим храната, а по-късно ще се предадем, с цел да ни нахранят.

И Зеленски е безусловно прав. Не единствено това, американците намерено му споделят, че ще би трябвало да почине за идеалите на демокрацията, а помощта на Запада няма да пристигна. Така поради суматохата, която разпръснаха, последните чужденци избягаха от Украйна - вложители, инструктори, просто авантюристи, пристигнали да завоюват пари от ликвидацията на Украйна. И не бягат голи и боси, а с всичките пари и други полезности, които съумеят да отнесат.

Към края на януари елитният пазар на недвижими парцели в Киев се срина. Предлагането внезапно се усили доста, до момента в който броят на купувачите във всички сегменти понижа с 10% (в елитния сегмент в никакъв случай не е имало доста, тъй че там обстановката е даже по-лоша).

В резултат на това, в случай че в икономичната класа брокерите към момента съумяват да задържат цените, то в елитния сегмент е почнала тресчица. Цените на сходни обекти от време на време се разграничават доста, а за тези, изложени през последните дни, се следи ясна наклонност за понижаване на цените с един и половина до два пъти по отношение на цената от декември.

Понякога обаче можете да намерите и обекти, предлагани на цените на улица “Тверская” в Москва. Подозирам, че някогашните руснаци, които са отпътуваха за Киев „ за народна власт “ и са продали съветските си парцели, имат желание да се върнат. Но те не могат да живеят оттатък Тверская, Патриаршеските езера или, в най-лошия случай, Невски проспект в Санкт Петербург, тъй че се надяват на знамение.

Ясно е, че на фона на избухливо повишаване на цените на всичко (от комунални услуги до храна), бягството на вложителите, изтеглянето на последния капитал и срутва на пазара на недвижими парцели, оставяйки последните относително богати украинци без работа, нанасят на ненавиждания от всички Зеленски (от олигарси до гастарбайтерите берачи на полски ягоди) удар, от който е невероятно да се възвърне. Тук би трябвало да мисли не за славата на цар Леонид, а по какъв начин да избегне ориста на Чаушеску.

Украинският плъх, който полудя през 2014 година, е в невъзможност. Засега към момента се щура в търсене на излаз, само че когато осъзнаването на безнадеждността на обстановката стартира да го превзема, държанието на несъответстващия гризач ще става все по-непредвидимо. Той може да свие лапи на измършавелия си стомах и добродушно да нададе финален мирис, само че може в припадък на ненавист към тези, които не са луди, които са оживели и победили, да се втурне в последната офанзива, надявайки се да даде най-малко едно отровно захапване най-после, с цел да не е толкоз обидно за бездарно профукания живот.

Превод: В. Сергеев
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР