Половината от рушветите, прибирани от ченгетата от Икономическа полиция в

...
Половината от рушветите, прибирани от ченгетата от Икономическа полиция в
Коментари Харесай

Ето я престъпната схема на ченгетата от Икономическа полиция в Четвърто РПУ

Половината от рушветите, прибирани от ченгетата от Икономическа полиция в столичното Четвърто районно, отивали за началника на бранша Красимир Кръстев. Това твърди Антони Апостолов - чиновник от полицейската тайфа, който проговори за йерархията в нея и сега е със статут на очевидец, написа „ Телеграф”.
Трима от обвинените – началникът Кръстев, упрекнат като началник на незаконната група, и подчинените му Марио Дринцолов и Радослав Томов, остават в ареста, реши съдът.
Антони е най-младият кадър от петимата служители на реда, които бяха арестувани в сряда на работните си места, откакто Томов взел 2000 лева в кабинета си.
Постъпил в районното през 2015 година Разказва, че по-старите сътрудници – Георги и Радослав, му обяснили, че ще би трябвало да желае рекет от търговци, който да дава на шефа на бранша, като нещо ще остава и за него. Част от рекетираните го разпознават като служителят на реда, който леко заеква и кара джип.
В Инстаграм качва фотоси, на които е зад кормилото на финален модел джип, на безценен часовник Омега и бижута. 2018 година към този момент е на отмора в Дубай с приятелката си. Междувременно се хвали с пури и скъпи уискита.
В другата прекаленост е упрекнатият като началник на групата - Красимир Кръстев. Адвокатът му изясни, че фамилията си е купувало домашен уреди за интервала 2011-2019 година, като всички били на лизинг.
Бойлерът на началника на бранша бил платен на погашение, а през януари жена му купила мобилен телефон за 300 лева, който също бил на лизинг.
Любопитен факт е, че два дни преди арестите той подал заявление за овакантяване. Адвокатът му Иво Найденов изясни това със здравословни проблеми, които го съпътствали през последната година. Колеги пък са на мнение, че дългогодишният кадър на Министерство на вътрешните работи може да е усетил, че се готви нещо и желал да си тръгне самичък, прибирайки компенсациите, които му се поставят.
Красимир Кръстев бил в обтегнати връзки с Радослав и когато го приемал в кабинета си, желал постоянно да има още някой за очевидец. Защитата на Кръстев твърди, че е допустимо подчинените му да са изкарвали пари на негов тил, злоупотребявайки с името му. От дадените досега показания излиза наяве, че оперативните чиновници от Икономическа полиция обяснявали на изнудваните търговци, че би трябвало да са в положителни връзки с тях, тъй като шефът им ще си замине, само че те остават и ще им се наложи да работят дружно. Антони твърди, че са го пращали да прибира пари от автокъщи. Исканата сума му била давана на листче.
До момента изнудвани от два обекта са дали показания по делото. Защитата на Томов пък твърди, че ръцете му светели, тъй като белязаните пари първо били пипани от очевидеца Велков, с който той се ръкувал.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР