Половин милиард лева европейски средства под формата на кеш грантове

...
Половин милиард лева европейски средства под формата на кеш грантове
Коментари Харесай

Още 500 млн. грантове за бизнеса

Половин милиард лв. европейски средства под формата на кеш грантове ще доближат до бизнеса пред идващите месеци.

Помощта за засегнатите от рецесията компании се планува да бъде обезпечена през Оперативна Програма " Иновации и конкурентоспособност ". Това съобщи министърът на стопанската система Лъчезар Борисов в ефира на Българска национална телевизия.

По думите на Борисов потреблението у нас по време на рецесията е повишено и даже заплатите в страната се повишаваха с близо 10%. Той напомни, че министерството на труда и отрасловото му ведомство са инжектирали в българската стопанска система повече от 1,25 милиарда лв.. Допълнителните ограничения в централния бюджет пък бяха на стойност 2,8 милиарда лв..

" Намерихме запас по процедурите за микро и дребни предприятия, а също и за тези за междинни предприятия, тъй че всяка компания, която дава отговор на условията, ще бъде подкрепена ", безапелационен бе Борисов, като добави, че създадените ограничения ще бъде продължени и през актуалната година. Схемата 60:40, по  която са подкрепени над 250 000 работни места и са вложени близо 670 млн.лева, ще продължи до септември.

Мерките на Българската банка за развиване (ББР) ще се ползват доникъде на годината, само че наличното финансиране може да стигне и до края на 2021 година През Фонда на фондовете пък ще можем да аплайваме за помощ през още по-дълъх интервал от време.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР