Половин година след бедствието в Карловско държавата отпуска допълнително по

...
Половин година след бедствието в Карловско държавата отпуска допълнително по
Коментари Харесай

Държавата отпуска до 2500 лв. на пострадалите от наводнените села Богдан, Каравелово и Слатина

Половин година след бедствието в Карловско страната отпуска в допълнение по 2500 лева на потърпевшите от наводнените села Богдан, Каравелово и Слатина. Финансовата поддръжка ще отиде при хората, чиито домове бяха наранени от огромния потоп на 2 септември предходната година.

Хората не престават сами да отстраняват вредите. Всички наранени семейства получиха по 375 лева еднократна помощ от страната. 396 фамилии в трите села получиха и средства по дарителската акция. Но тези средства се оказаха незадоволителни.

Кметът на община Карлово Емил Кабаиванов сподели пред, че министърът на труда и обществената политика Лазар Лазаров е издал заповед към " Фонд за обществена протекция ", с която се дава опция на всички потърпевши, одобрени с решение на Общинския съвет,  да аплайват за в допълнение финансово подкрепяне в размер до 2500 лева

Кандидатстващите би трябвало да отговорят на 4 условия -  парцелът да е законно издигнат, да са получили първичната помощ от 375 лева, жилището да е само, да имат месечен приход „ обществен най-малко “ – 504 лева на член от фамилията, добави Кабаинавов.

Документите се подават в Община Карлово, разясни кметът. Той уточни, че пари няма да се дават, а ще се заплащат фактури за домакинско съоръжение и обзавеждане на дома.

Кметът изясни и какви дейности са подхванати по възобновяване на селата след наводненията.

Той уточни, че хората ще получат и обещаните 1200 кубика дърва - по 4 кубика на семейство.

Кметът сподели, че речните корита са почистени и няма риск за живота на хората в трите села. Инфрастуктурата ще продължи да се възстановява според финансирането, добави Кабаинавов.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР