Половин футболно игрище - така определят размерите на боклука в

...
Половин футболно игрище - така определят размерите на боклука в
Коментари Харесай

Половин футболно игрище боклуци до ВЕЦ Своге

Половин футболно игрище - по този начин дефинират размерите на боклука в региона на река Искър от управата на Водноелектрическа централа „ Своге “.

Тонове болук донесоха водите на река Искър на стената на Водноелектрическа централа " Своге ", като в плаващото бунище има от пластмасови бутилки до цели тв приемници, оповестява NOVA.

Отпадъците стартират да се натрупат още преди дни, когато поради изобилните превалявания оборудването стопира работа си.

„ Доста огромно количество от боклука, който виждаме, е от дъждовете. Помощ няма от на никое място. Изцяло нашата компания чисти тези отпадъци. Като съществена част от боклуците се прекарват по реката към другите ВЕЦ-ове, където имаме автоматизирани уреди за изчистване ”, изясни Васил Шуманов.

От ВЕЦ-а показват, че с цел да стартира почистването, равнището на водата би трябвало да падне до 80 кубични метра в секунда, сега то е 130. Опасност за популацията няма. А огромната част от боклука в реката, идвал от противозаконни сметища и непочистени дерета, показват от община Своге.

„ През предходната година сме почистили 1100 тона отпадък от нерегламентирани сметища на територията на общината ”, изясни зам.-кметът Илия Богданов. Колко тъкмо са противозаконните сметища обаче нямал визия, споделя още той.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР