Половин час след полунощ, след дълго заседание, Централната избирателна комисия

...
Половин час след полунощ, след дълго заседание, Централната избирателна комисия
Коментари Харесай

Последно от ЦИК: Бойко Борисов няма да бъде депутат

Половин час след среднощ, след дълго съвещание, Централната изборна комисия разгласява резултатите и разпределението на мандатите в 46-ото национално заседание, заяви Българска национална телевизия.

Според решението на комисията " ИТН " ще бъде показана с 65 депутатски места в новия парламент. ГЕРБ-СДС с два по-малко - 63. За третата политическа мощ - Българска социалистическа партия - 36, " Демократична България " разполага с 34 депутатски места, а Движението за права и свободи - с 29. За най-малката партия в новия парламент - Изправи се!Мутри вън! - мандатите са 13.

След направените инспекции и премахване на грешките действителните гласове са 2 440 419.

35 201 гласоподаватели са дали своят вот с " не поддържам никого. " Няма да има самостоятелни народни представители. За да бъде прескочена 4 процентната преграда са нужни 109 266 гласа.

След дълги диспути ЦИК почете настояването на Бойко Борисов да излезе от листата на парламентарната група и той няма да бъде народен представител. От уговорката да бъде депутат беше освободен и новият кмет на Благоевград Илко Стоянов. До решението се стигна след разногласия в комисията и наново гласоподаване. Така отказалите се са още: Николай Колев от Движение за права и свободи за регион Стара Загора и Григор Горчев от ГЕРБ-СДС за регион Плевен.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР