Положителна за антракс е пробата на 45-годишния овцевъд от разградското

...
Положителна за антракс е пробата на 45-годишния овцевъд от разградското
Коментари Харесай

Потвърдено: Овчарят от Разградско е заразен с антракс

Положителна за антракс е тестът на 45-годишния овцевъд от разградското село Трапище, заяви шефът на дирекция "Надзор на заразните заболявания " в Регионалната здравна ревизия в Разград доктор Рени Кирякова. Това е формалният резултат, който РЗИ е получила от Националния център за заразни и паразитни заболявания в София.
Взети са всички нужни ограничения за хоспитализация и съответно лекуване на болния, който е на антибиотици и се усеща добре, изясни доктор Кирякова. Тя акцентира, че мъжът не е източник на болест и не е рисков за близките, а болестта е лечимо.
Прилагат се профилактични ограничения и по отношение на четиримата контактни с овцевъда - един служащ и трима души от фамилията. Те са здрави, само че са под осемдневно наблюдаване и четиридневна профилактика с антибиотик, заяви тя.
Директорът на Областната дирекция за сигурност на храните в Разград доктор Илиян Драмалиев заяви за подозрителен случай на антракс в Разградско на 2 октомври. Районната прокуратура в Разград незабавно се самосезира от изявления в медиите и разпореди мъжът, за който има подозрение, че е инфектиран с заболяването антракс, да бъде наложително изолиран в инфекциозно болнично поделение.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР