Положението в страната след валежите и наводненията по места може

...
Положението в страната след валежите и наводненията по места може
Коментари Харесай

Язовирите се пълнят, ще покрием щетите, уверява Борисов

Положението в страната след преваляванията и наводненията по места може да е тежко, само че вредите не са толкоз огромни, а по-важното е, че язовирите се пълнят.

Това разяснява министър председателят Бойко Борисов, който направи изненадваща ревизия на бент. " Студена ". Посещението на премиера изненадващо се появи не в неговия профил, а в профила на зам.-министъра Николай Нанков, който осведоми и провалите от дъжда в Пернишко.

Борисов посочи, че точно по тази причина е фондът за бедствия и повреди - материалните вреди ще бъдат покрити. " Те не са и толкоз огромни и се радваме, че има превалявания ", съобщи още Борисов, който е удовлетворен, че вали в този момент, защото това е добре и са посевите, а и се пълнят язовирите.

" Природа е, какво да й направиш... ", съобщи още Борисов.

На няколко места е оповестено бедствено състояние, сериозна е обстановката и в Батановци, Пернишко. Има отнесени пътища, потърпевши коли, наложи се и евакуация на жителите на къщи, оказали се покрай придошли водоеми.

Според Борисов организацията на управляващите за понижаване на последствията от тежката метеорологична обстановка е била на доста високо ниво.

По същото време след съвещание на Националния щаб за отбрана при наводнения вътрешният министър и шефът на Пожарната рапортуваха, че е основана нужната организация за наблюдаване на всички сериозни точки в страната.

Всички язовири на територията на страната са под надзор. Три или четири язовира преливат през преливниците, т.е. всичко е следено. Няма язовир, който директно да заплашва живота и здравето на хората.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР