Положението в Кресненското дефиле отново започна да се усложнява от

...
Положението в Кресненското дефиле отново започна да се усложнява от
Коментари Харесай

Положението в Кресненското дефиле се усложнява, пламнаха отново вече изгасени огнища

Положението в Кресненското дефиле още веднъж стартира да се усложнява от тази заран. Въпреки работата на пожарникари, чиновници на горското, военни и даже двта хеликоптера Ми-17, пламъците не престават да бушуват, а пламнаха още веднъж даже към този момент загасени огнища.

Тази заран още веднъж е горящ пожарът край Стара Кресна, в резултат на което големи кълба пушек се образуваха в дефилето. Заради това пътят за Гърция беше краткотрайно затворен поради нов пожар в Кресненското дефиле, заяви бТВ. Предполага се, че пламъците са тръгнали от незагасен фас. На мястото са изпратени още екипи огнеборци. Движението беше пуснато преди обед, само че с предизвестие към водачите да карат деликатно, защото пътят е димящ.

Междувременно, западният фронт на пожара край Стара Кресна пламна отначало тази заран, съобщи БГНЕС. Димът се вижда на интернационалния път Е79, а пламъците са покрай жп линията. Т.нар. крив тунел в дефилето е без електрозахранване поради пожара, от Агенция "Пътна инфраструктура " оповестяват и за задимяване на пътя.

На разклоните за селата Брежани и Ощава дежурят жандармеристи. Евакуираните хора са по домовете си, само че се следи кой влиза и излиза от селата. Директорът на горското дружество инж. Дамян Дамянов изясни пред "Фокус”, че сега 450 души и два вертолета се борят на два фронта с пожара – в посока село Влахи (където регионът е мъчно наличен и се гаси на ръка), а другият е главно посока Симитли под мястото, от където в началото е тръгнал пожара – село Мечкул. Именно там пламъците през днешния ден потеглиха с нова мощ.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР