Полицията задържа шофьорката на лекия автомобил, предизвикал катастрофата на магистрала

...
Полицията задържа шофьорката на лекия автомобил, предизвикал катастрофата на магистрала
Коментари Харесай

Жена е виновна за касапницата на Тракия, опитала да изпревари автобуса

Полицията задържа шофьорката на лекия автомобил, провокирал злополуката на автомагистрала "Тракия ". 29-годишна жена карала автомобила по време на случая, с нея в колата пътувал и мъж.
По информация, преди време шофьорската брошура на Цвета Таскова била отнета поради приложимост на алкохол. От две години тя още веднъж е дееспособен лидер.
Пробите за опиати и алкохол, които са били направени на дамата след тежкия пътен случай през днешния ден, са били отрицатели. Тя е арестувана за 24 часа в Софийската регионална дирекция на полицията. Прокуратурата е почнала следствие за нарушение на разпоредбите за придвижване по пътищата, от което по несъобразителност са породени гибел и телесни повреди на повече от едно лице.
Разследването на тежкия случай на автомагистрала "Тракия " се реализира под наблюдението на Окръжна прокуратура-София. На място през днешния ден работи екип от проверяващи служители на реда от ОД на МВР-София, под управлението на дежурен прокурор, както и на заместител на окръжния прокурор. В събота
Прокуратурата ще взема решение дали да задържи 29-годишната жена за по-дълго.
Заради нещастието кабинетът разгласи 14 април - събота, за ден на народен печал. Знамената ще бъдат спуснати на половина. Правителството и президентът Румен Радев изказахасъболезнования на околните на починалите.
Патриарх Неофит насочи молба към Бога за бързото възобновяване на ранените.
Според разказите на очевидци до произшествието довел опит за изпреварване на рейса. Автомобилът - синьо "Рено " с плевенска регистрация, обаче закачил междинната част на автобуса.
Лекари описаха, че след случая през днешния ден дамата, карала "Рено "-то, отказала здравна помощ и обзор. Същото удостовери и водачът на рейса.
От Пътна полиция оповестиха, че все още на злополуката рейсът се е движил с допустимата за автомагистрала скорост от 93 км/ч.
В рейса, пътувал от Бургас към София, имало 45 пасажери. Седем души се били качили от началната му спирка, в Айтос се включили още осем пасажери, в Карнобат - двама, а в Сливен - петима. В Стара Загора се качили 22-ма пасажери и един - в Пазарджик.
До късно вечерта в петък към този момент бяха разпознати пет от шестте жертви на тежката злополука на автомагистрала "Тракия ". Пет дами и един мъж починаха при пътното произшествие, 22 бяха ранени.
Сред жертвите е 16-годишно момиче от Стара Загора. Другите умряли в злополуката дами са на31, 43 и 49 години. Единственият умрял мъж е на 46 години от село Даскотина, област Руен. Последната жертва към момента не е разпозната.
Десетките потърпевши при злополуката бяха превозени в няколко столични лечебни заведения. Почти половината от ранените бяха признати в „ Света Анна “, като по-леко потърпевшите бяха изписани още същия ден. Останалите ранени в злополуката бяха превозени до „ Пирогов “, ВМА, ИСУЛ, „ Токуда “ и „ Софиямед “.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР