Полицията влезна в дирите на вандала, поругал знамето на Европейския

...
Полицията влезна в дирите на вандала, поругал знамето на Европейския
Коментари Харесай

Полицията задържа 72-годишен протестър, поругал знамето на ЕС на Шипка

Полицията влезна в дирите на вандала, поругал знамето на Европейския съюз в деня на честването на 3-ти март. Скандалът избухна откакто небезизвестния протестър от Добрич Деньо Павлов извадил флага на Европейски Съюз от стойката на трибуната и почнал да го тъпче, като вместо него сложил съветския байрак.

Мъжът се показал пред публицисти като координатор на Гражданска самодейност за суверенитет на България и на страните по света. Павлов обяснил пред медиите, че е донесъл на върха две флагове – съветско и българско, и 30 портрета на съветски военноначалници и български опълченци и революционери, съобщи ПроНюзДобрич.

Във връзка с инспекция по кореспонденция, формирана на 4 март в ОДМВР – Стара Загора, са почнали дейни издирвателни дейности, осведомиха по-късно от полицията.

В резултат на тях в Добрич е открит мъж, съпричастен към опетняването на знамето на Европейския съюз – закононарушение по член 108, алинея 2 от Наказателен кодекс.

Предстои той да бъде доведен на територията на ОДМВР – Стара Загора и арестуван за период до 24 часа по ЗМВР с оглед следващи дейности и отчет на способената прокуратура.

72-годишният Деньо Павлов е прочут като участник във всевъзможни протестни акции през последното десетилетие. През 2014 година Деньо Павлов се появява в на протест «От референдум в Крим — към референдум в Русия». Участвал като представител на Гражданска самодейност “България поддържа политиката на Русия”.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР