Полицията в Русе залови избягал затворник, съобщиха от Областната дирекция

...
Полицията в Русе залови избягал затворник, съобщиха от Областната дирекция
Коментари Харесай

Затворник избяга, тръгнал да търси бившата си. Опита да се заколи пред полицаи в Русе

Полицията в Русе залови избягал пандизчия, оповестиха от Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи.
На 23 ноември е получена информация от полицията, че 21-годишен мъж е направил бягство от Затворническото общежитие от открит вид във Велико Търново, където е изтърпявал ефикасна присъда „ отнемане от независимост “ за период от една година, предава 24 часа.
Създадена е организация за определяне на местонахождението на пандизчията. Униформените са работили оптимално бързо, защото е имало и данни, че той може да направи опит да се саморазправи със своята някогашна другарка, която е трябвало да чества рождения си ден на частен адрес в града.
Мъжът е видян в региона на ул. „ Стефан Стамболов “, до момента в който към него са приближавали момче и момиче, за което по-късно е станало ясно, че е някогашната му другарка.
Служителите на реда се насочили към тях и издали предписание към пандизчията, само че той е побягнал в посока Сарайски мост, а те са го последвали и малко по-късно догонили.
Когато мъжът е схванал, че няма да може да се измъкне, е спрял и с цел да ги принуди да преустановят преследването – извадил нож, с който почнал да се самонаранява по шията.
Органите на реда са употребявали обезвреждащо електрошоково средство. След това неотложно са направили първични реанимационни дейности до идването на екип на Спешен медицински център.
Мъжът е настанен в болница, където му е оказана здравна помощ. Той е в устойчиво положение и без заплаха за живота. Предаден е за защита на Главна дирекция „ Изпълнение на наказванията.
Случаят се проверява от Окръжен следствен отдел към Окръжна прокуратура-Русе.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР