Полицията в Катманду използва сълзотворен газ и водни оръдия, за

...
Полицията в Катманду използва сълзотворен газ и водни оръдия, за
Коментари Харесай

Полицията в Непал използва сълзотворен газ и водни оръдия, за да разпръсне протест

Полицията в Катманду употребява сълзотворен газ и водни оръдия, с цел да разпръсне протестиращи, излезли на проява против стратегия за възстановяване на инфраструктурата, финансирана от Съединени американски щати . Това оповестяват от Си Ен Ен (CNN). Програмата за инфраструктурни усъвършенствания би трябвало да бъде утвърдена в Народното събрание.

По време на конфликтите с полицията има и потърпевши стачкуващи.

Милениум Челиндж Корпорейшън е американска държавна организация за помощ. Още през 2017 година компанията се е съгласила да отпусне 500 милиона $ безплатна помощ за финансирането на създаване на 300 километрова електромрежа и възстановяване на пътищата в Непал.

Членове на държавното управление настояват, че помощта не би трябвало да се изплати назад и не е обвързана с условия. Протестиращите упрекват държавното управление, че сделката е опасност за суверенитета на страната и че политиците няма да имат задоволителен контрол над осъществяването на плана.

Въпреки бурните митинги, министъра на Комуникациите и осведомителните технологии Г. Карки е сложил програмата за разглеждане в Народното събрание. По думите му това ще облагодетелства над 24 милиона души от популацията на Непал. Той добави, че това ще е значим инструмент за социално-икономическото развиване на страната.

Политиците обаче са разколебани дали да одобряват финансовата помощ на Съединени американски щати .

По думите на посолството в Съединени американски щати, финансовия грант ще обезпечи работни места и ще усъвършенства живота на жителите. Проектът е основан по искане на държавното управление на Непал. Решението дали той ще бъде осъществен е единствено и само на държавното управление, прибавиха от посолството.

Непал разчита извънредно доста на външна помощ.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР