Полицията в Бургас е привикала за „профилактика“ Михаил Ежов, който

...
Полицията в Бургас е привикала за „профилактика“ Михаил Ежов, който
Коментари Харесай

МВР вика руснак, протестирал срещу фашизма

Полицията в Бургас е привикала за „профилактика“ Михаил Ежов, който живее в Несебър, поради протестна акция, при която на пилона пред Почетното консулство в Бургас е издигнато знаме, чието лого се състои от две букви Z употребявани от съветската агитация за войната против Украйна на мястото на съветския байрак.



„Смятам, че в Русия на власт е фашизмът, а това е нейнният нов знак. Смятам, че този знак би трябвало да се слага на всички институции на Руската Федерация“, споделя Ежов във видео, което е оповестено във фейсбук групата на съветската съпротива в България „Ние сме за свободна Русия“, преди знамето, съчетаващо признака на войната против Украйна и пречупения кръст на Третия Райх, да се развее пред почетното консулство.

Полицаята в Бургас е споделила на Ежов, че са се самосезирали от обявата му във фейсбук, а самият консул не е подал тъжба.

На него не му е известно, някой различен да е подавал тъжба.

„Попитаха ме за какво съм го направил. Защо тъкмо там стачкувам? С кого съм бил? Опитаха се да ми обяснят, че това е нарушаване на закона. Те обаче не уточниха какъв е този закон“, описа пред OFFNews Ежов.

Той е бил без юрист в 1 РПУ в Бургас и е „помолен“ от полицията да напише пояснение, а в него да запише, че е предизвестен, че не би трябвало повече да прави по този начин. След това обяснението е преведено от преводач. „Бях без юрист и не знам каква е правната годност на това обяснение“, сподели Ежов. За връчването на призовката са пристигнали трима.

Михаил Ежов е музикант, композитор и аниматор.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР