Полицията разследва плакат, показан от привърженици на Кристъл Палас в

...
Полицията разследва плакат, показан от привърженици на Кристъл Палас в
Коментари Харесай

Полицията разследва феновете на Кристъл Палас заради плакат

Полицията проверява афиш, показан от последователи на Кристъл Палас в събота, който подлага на критика новите притежатели на Нюкасъл.

Консорциум, формиран от Публичния капиталов фонд на Саудитска Арабия (ПИФ), ПСП Кепитал Партнърс и Република България Спортс & Мидия, закупи „ свраките “ за 305 млн. паунда по-рано този месец. Банерът на стадиона на Палас „ Селхърст Парк “, демонстриран по време на равенството 1:1 сред отбора, бе ориентиран и към теста за благосъстоятелност на Висшата лига.

„ В събота, 23 октомври, полицията получи отчет за афектиран афиш, вдигнат от почитатели на Кристъл Палас. Служителите ревизират информацията и организират следствия. Всяко съмнение за расистки обиди ще бъде взето доста съществено “, показа полицията на Кройдън в Туитър. Закупуването на Нюкасъл бе разкритикувано от организациите за отбрана на човешките права, в това число Амнести Интернешънъл.

Фенската секта на Палас Холмсдейл Фанатикс призна, че е виновна за банера и продължи офанзивата си към закупуването на Нюкасъл в обществените мрежи. „ Саудитското закупуване на Нюкасъл с право бе посрещнато с неодобрение и яд. Да одобрим тази договорка в интервал, в който Висшата лига промотира женския футбол и начинания, сходни на капитанските ленти с цветовете на дъгата, демонстрира цялостното двуличие и показва бездушния дневен ред, където облагите са над всичко “.

Закупуването на Нюкасъл бе 80% финансирано от Публичния капиталов фонд на Саудитска Арабия (ПИФ), президент на който е принцът на Кралството Мохамед бин Салман. Въпреки това, Висшата лига получи „ законови гаранции “, че има ясно разграничаване сред ПИФ и Кралство Саудитска Арабия. В изказването на почитателите се прибавя, че решението е „ насмешка “ на теста за благосъстоятелност на Лигата. Висшата лига не разяснява мнението. Скай Спортс също потърси Нюкасъл и Кристъл Палас за коментар след въпросното изказване.

Правителството на Саудитска Арабия отхвърля обвиняванията за злоупотреби с човешките права и споделя, че пази националната сигурност от екстремисти и вътрешни намеси.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР