Полицията и прокуратурата с подробности за убийството на IT специалистката

...
Полицията и прокуратурата с подробности за убийството на IT специалистката
Коментари Харесай

Прокуратурата: Алена Щерк e убита по особено жесток начин ВИДЕО

Полицията и прокуратурата с детайлности за убийството на IT специалистката Алена Щерк, която бе открита мъртва в неделя край Радомир.

„ На този стадий доказателствата сочат, че имено някогашният й другар е причинител на действието. Установено е, че нейното тяло е превозено с персоналния й автомобил, в него има и кръв, а автомобилът е ръководен точно от Виктор.”, съобщи зам.-градския прокурор Иво Илиев. По думите му друга индикация за това, че действието е осъществено от Спига е, че той е напуснал страната.

„ По първична информация има голям брой удари по главата и контузия несъвместима с живота. Повдигна се ново обвиняване за ликвидиране, осъществено по изключително нечовечен начин”, добави Илиев.

„ Сигналът за издирването на Алена Щерк е подаден на 27 май т.г. След като е подаден сигналът неотложно е почнала работа по случая. В хода на следствието е откри, че на 26 май вечерта Щерк е била при свои близки. Прибра се в жилището си към среднощ. Предполага се, че убийството е осъществено в гаража или а автомобила й”, това изясни комисар Стойно Петков.

Тялото на жертвата е открита от нейните другари.

Основният обвинен за убийството на Алена Щерк – някогашният й другар Виктор Спига, е бил арестуван в Асколи Пичено, Италия от локалната полиция. Това е станало в 00:20 италианско време, (01.20 българско), до момента в който се е прибирал в хотела, където се е бил настанил. Колата също е открита. Спига е напуснал България с автомобил чартърен, а не със аероплан. Има събрани данни за това. Той е минал през Гърция, а след това с ферибот е продължал към Италия. Задържането е станало допустимо с помощта на съдействието сред страните.

От страна на Щерк не са подавани сигнали за домашно принуждение. Има данни, че Спига е имал прояви на ревнивост. Но тече следствие по тази част от проблема.

Адвокакът на Спига не го съставлява публично по делото. Той се е занимавал с неговите бизнес въпроси.

Очаквайте детайлности!

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР