Полицията и прокуратурата алармираха, че изобретателността на трафикантите у нас

...
Полицията и прокуратурата алармираха, че изобретателността на трафикантите у нас
Коментари Харесай

Властите алармират

Полицията и прокуратурата сигнализираха, че изобретателността на трафикантите у нас става все по-голяма и застрашителна, по тази причина техните старания по попречване и въздържане на тези процеси ще продължат с цялостна мощ с акции и предварителна защита. Заради зачестилите случаи на хванати голям брой мигранти брифинг за медиите дадоха заместник-главният прокурор Мария Павлова, основният секретар на Министерство на вътрешните работи Петър Тодоров, началникът на Националната полиция Атанас Илков и шефът на ГДБОП Явор Серафимов.

Над 300 мигранти са арестувани у нас единствено за ден , сподели заместник-главният прокурор Мария Павлова. Образувани са 19 каузи.

" За нас е значимо мигрантите освен да бъдат залавяни и връщани, а да бъдат арестувани уредниците на тези групи, които постоянно работят освен в България ", сподели още тя.

" Надяваме се, че в Народното събрание ще намерим поддръжка за преосмисляне на размера на наказванията за тези закононарушения ", уточни Павлова, съгласно която това ще има предпазен резултат.

" Нашите старания против тази тип незаконна активност ще продължат , както в приграничните територии, където сме привлекли голям брой чиновници, по този начин и по чисто действен проект - определяне и документиране на активността на уредниците ", посочи главният секретар на Министерство на вътрешните работи Петър Тодоров .

По думите му този тип закононарушения носят огромна заплаха както за самите мигранти, по този начин и за останалите хора, а също и за органите реда заради характерните обстановки, до които се стига доста постоянно на пътя. 

" Ние още веднъж се натъкнахме на една огромна досетливост на лицата, които вземат участие в трафика и в резултат на тази тяхна досетливост и непременно да осъществят незаконната си активност за следващ път те излагат на риск живота на лицата, които са обект на трафика ", заяви от своя страна шефът на Националната полиция Атанас Илков.

Очаквайте още детайлности!
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР