Полиция, прокуратура и Агенцията за закрила на детето се сезираха

...
Полиция, прокуратура и Агенцията за закрила на детето се сезираха
Коментари Харесай

Брутална гавра с момче със специални потребности! Чеченеца, Тошо Куката и Емили Тротинетката зад решетките

Полиция, прокуратура и Агенцията за протекция на детето се сезираха поради видео, популяризирано в обществените мрежи, в което известни в интернет имена - Чеченеца, Тошо Куката и Емили Тротинетката, се гаврят на обществено място с момче със специфични просветителни потребности. Чеченеца и Куката са задържани от полицията в Пловдив, а Емили е отведена за разпит в столичната полиция.


На фрагментите се вижда по какъв начин транссексуалната жена, станала известна около неразумното и рисково каране на тротинетка, води на каишка момче със специфични просветителни потребности и дружно с останалите го третират като куче. Смята се, че едно от лицата във видеото е Тихомир Рангелов, който преди години взе участие в предаването " Фермата ", а след това първо представяше себе си като Мелиса, по-късно още веднъж като мъж.

По случая е формирано досъдебно произвеждане за осъществени хулигански дейности към момчето. Наблюдаващият прокурор е дал инструкции за осъществяване на разпит със сниманите във видеоклипа, за определяне на тяхната идентичност и тази на момчето, както и дали във връзка с него е била прилагана насила. Изясняват се и аргументите за осъществяване на действието. Срокът за привършване на следствието е двумесечен.

За случая е бил сезиран и вътрешният министър Иван Демерджиев, който е разпоредил инспекция.

От Държавна организация за протекция на детето обявиха за Българска телеграфна агенция, че също наблюдават случая. От ведомството са изискали информация за възрастта на момчето от видеото, с цел да се подхващат съответните ограничения от компетентността на организацията, в случай че се откри, че е то е малолетно.

Преди да бъде отведена за разпит, Емили направи поредност от изявления пред разнообразни медии, в които изяснява, че е станала жертва на проект, направен от Куката, който я повикал в Пловдив. Поканата била отправена на 25 март - за снимане на ексцентричен клип, " с който да основат възторг и скандалност в мрежите ". По думите ѝ била принудена да взе участие в гаврата. Куката я предиздвикал принудително да води момчето на каишка, като преди този момент желал да водят и друго момче. Освен това, не знаела, че участникът във видеото е със специфични потребности, само че пък бил неин почитател и даже я поздравил. Самата тя дефинира случая като " подигравка с човешко създание " и прибавя, че Куката и Чеченеца заплашвали с пердах отказалите им подпомагане. Смята също по този начин, че щели да се опитат да изкарат нея отговорна, а за видеото не получила пари.


Преди да бъдат качени в полицейския бус, с цел да бъдат отведени в следствието, Тодор Огнянов разяснява, че момчето единствено поискало да бъде снимано, предава bTV.

Жената на другия арестуван - Петко Атанасов Чеченеца, съобщи, че срещнали момчето преди две седмици в магазин в Пловдив.

" Чеченеца ми се обади по телефона и ме попита дали помня детето, което сме виждали в магазина, което ми се кефи и желае да бъдем другари, което желае да прави клипове с нас. Каза ми, че има концепцията да създадем клип с него все едно е куче. Аз му отговорих, че съм срещу. Той обаче ми сподели, че детето му е предложило това ". Това описа Анна Рачковска, дамата до Чеченеца.

Чеченеца и Тошо Куката са част от новата вълна интернет сензации. Клиповете от всекидневието им, които подрастващите възприемат като шоу, са измежду най-гледаните в Тик Ток у нас. Чеченеца и Тошо Куката привлякоха вниманието на рекламодатели, а и на фолк реализатори, като Константин, който по време на участия излиза с тях на сцената. дир.бг


Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР