Полицаи арестуваха 19-годишно момиче с епилепсия. Лекарството, което носела със

...
Полицаи арестуваха 19-годишно момиче с епилепсия. Лекарството, което носела със
Коментари Харесай

Полицаи арестуваха 19 годишна епилептичка, лекарството, което носела със себе си, било наркотик

Полицаи арестуваха 19-годишно момиче с епилепсия. Лекарството, което носела със себе си, било опиат. Случката се е разиграла на 12 януари към 23:20 ч. на столичния бул. " Александър Стамболийски ". Момичето, което остава анонимно, и приятелят й се пробват да спрат такси, когато ги засича полиция.

" По-възрастният служител на реда изиска да ми прерови чантата. Намери хапчетата за епилепсията ми. Задържаха ме поради тях. Имах медицински документ, само че той безусловно го хвърли. Обясних няколко пъти, че това са медикаменти, изписани ми от доктор. Вкараха ме в патрулката и ме задържаха ", описа тя.

" Те единствено подметнаха документа и споделиха, че това не е документ. Видяха, че тя не е престъпно проявена, само че макар товя я задържаха ", добави приятелят на арестуваното момиче.

" На 13 януари се обади приятелят й да ми каже, че са я задържали, тъй като има ривотрил. Тя пие това лекарство три пъти дневно. Носи гривна за епилепсия, има и записка от доктор ", твърди майката на момичето.

От Министерство на вътрешните работи оповестяват за формирано досъдебно произвеждане по случая, само че настояват, че момичето не е имало документ в себе си.

От Министерството на здравеопазването обявиха, че ривотрил е изключен от лекарствения лист и не може да се популяризира на българския фармацевтичен пазар.

" На нея й е предписано клонарекс. Той е еднакъв с лекарството ривотрил ", съобщи юристът на момичето

" Доставят ни го от Германия, тъй като лекарството клонарекс не й понася ", разяснява майката на момичето.

" Този медикамент се купува от чужбина. Там той е позволен. Казваме, че всички лекарства в Европейски Съюз са позволени в България, само че в идващия миг не можем да го употребяваме ", разяснява Веска Събева от Асоциацията на родители на деца с епилепсия.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР