Политолози и социолози все по-трудно сглобяват пъзела за новия кабинет.

...
Политолози и социолози все по-трудно сглобяват пъзела за новия кабинет.
Коментари Харесай

Пъзелът за кабинет! Невъзможни съюзи, сладка роля

Политолози и социолози все по-трудно сглобяват пъзела за новия кабинет. Колкото повече партиите приказват с кого биха си партнирали и с кого не, толкоз по-трудни са прогнозите за постоянно държавно управление. Математически вероятните разновидности за сформиране на кабинет са неприемливи за водачите, а политически допустимите - невъзможни като математика.

Съставянето на кабинет ще бъде мъчно, защото партиите няма да изхождат от парадигмата ляво - дясно, а ще би трябвало да се съобразят със съществени провокации, пред които страната ни е изправена - войната в Украйна, енергийната политика и инфлацията.
-->
Според социолога Боряна Димитрова напълно явно се търси евроатлантическа коалиция сред ГЕРБ, " Демократична България " и обособени депутати от " Продължаваме промяната ".

" Не един или два пъти беше декларирано от ГЕРБ в интервала на акция. Този вид легитимност на тази коалиция се търси и ми се коства, че първите поръчки на Христо Иванов са, че те биха спомогнали за излизане на страната от рецесията. Ако направи такава стъпка евентуално ще търси поддръжка от депутати от страна на " Продължаваме промяната ".

Тук стои въпросът какъв брой монолитни ще бъдат политическите групи и дали партиите ще гласоподават като един, или е допустимо да забележим този феномен прочут от предишното като роенето на политическите партии ", изясни тя пред bgonair.bg.

От изборите нито ГЕРБ излизат по-силни, нито " Продължаваме Промяната " - по-слаби, сплотяват се социолозите. А комплицираната обстановката, в която се намира България, е късмет за сформиране на кабинет.

" ГЕРБ е избавен от войната, скърбя за черния комизъм, само че към този момент стопираме да си приказваме неприятен ли е Борисов. Това въпреки всичко е късмет да се сформира държавно управление. " Продължаваме промяната " са в сладка роля, тъй като ще кажат това е безпринципно - оставаме в съпротива, както Борисов правеше.

От Борисов зависи дали ще направи крачна обратно, или настрана, само че той я е направил до някъде към този момент и тогава следва какво ще каже " Демократична България ", тъй като те са на мястото на политическата карта, което е и смяна, и здрав разсъдък ", счита социологът Първан Симеонов.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР