Политиците по света, освен да управляват и да вземат икономически,

...
Политиците по света, освен да управляват и да вземат икономически,
Коментари Харесай

Как разпускат световните лидери

Политиците по света, с изключение на да ръководят и да вземат стопански, стратегически и други решения, от време на време също по този начин търсят почивка в своите занимания. Как разпускат международните водачи разкрива БНР. 

Не се знае доста за това по какъв начин обича да се забавлява американският президент Джо Байдън, само че наподобява, че едно от нещата, които сигурно му носят наслаждение, е шофирането. Той има Corvette Stingray, модел от 1967 година – подарък за неговата женитба от татко му, който е работел в автокъща. „ Обичам да карам. Приемах се за много добър водач като млад. Обичам тази кола, с нея свързвам единствено невероятни мемоари. Как единствено шофираше татко ми! Когато седнеш зад кормилото чувстваш, че контролираш нещата изцяло. ”

Си Дзинпин, водачът на втората водеща икономическа мощ в света – Китай, е обожател на книгите. „ Най-любимото ми занимание е четенето. Четенето за мен е метод на живот. Да прочитам книги от разнообразни жанрове е заниманието, което е било част от целия ми живот. Докато бях млад в провинцията четях доста и последователно разширявах кръгозора и познанията си. Когато тръгвах заран за земеделска работа, постоянно носех книга със себе си, нормално китайски фразеологичен речник или къс речник на философията. Започвах да работя на полето откакто научавах дума или израз и по-късно друга, до момента в който почивах. Търсех книги на всички места и си повтарях, че би трябвало да се срамя, в случай че не съм задоволително грамотен. ”

Си Дзинпин е фен и на футбола. Той има фланелки с №10 от „ Байер Леверкузен ”, бразилския народен тим и националния тим на Аржентина, където с №10 са известни Марадона и Меси. Има и тениски с персонален подпис от Дейвид Бекъм и баскетболиста Коби Брайънт. Любовта към спорта се споделя и от съветския президент Владимир Путин. Той е прочут с това, че свързва почивката с динамичните спортове – разпален е по хокея, рафтинга, ездата, кара ски, обожател е и на риболова. Майстор е по джудо и самбо: „ Практикувам джудо от 13-14-годишен без спиране ”, споделя Путин. Той обаче има и уязвимост към музиката. „ В свободното си време, в случай че имам опция, я чувам на драго сърце. И имам положителни другари музиканти. Обичам да чувам забавни и положителни записи. ”

Владимир Путин сподели на процедура артистичната си страна, когато през 2017 година по време на посещаване в Пекин, до момента в който чакаше сътрудника си Си Дзинпин, посвири на пиано, а през 2010 година на благотворителен концерт, на който участваха още Шарън Стоун, Кевин Костнър и Жерар Депардийо, извърши песента Blueberry Hills на американския артист Fats Domino. Путин е прочут и с това, че обича животните. Има четири кучета, взе участие в научни планове, свързани с фауната, ръководител е на Настоятелството на Руското географско сдружение и интензивно се занимава със отбраната на редки типове. Животинските типове под негово персонално застъпничество са амурски тигър, бял кит, полярна мечка и снежен леопард, написа на уеб страницата на Кремъл.

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен обича ездата. За връзката сред хората и конете тя споделя:

„ Ако погледнете децата, които имат коне, тогава знаете, че няма по-добър метод да станат виновни. Малчуганите, които имат пони, знаят, че могат да захвърлят колелото в ъгъла или три дни да го вали дъжд. Но когато понито огледа с огромните си кафяви очи в мраз или в горещина те се грижат за животното. В младостта конете ни учат на примирение, тъй като тогава желаеме да победим непременно, ядосваме се, в случай че не се случи и желаеме да се наложим със мощ. Но в случай че продължим с самообладание и дружелюбие, преданост и успокоение към животното, тогава реализираме задачата си. Конете са в естетика с природата и ни учат на почитание към нея. ”

Докато е младеж, фамилията на Урсула фон дер Лайен издава сингъл и групата е показана от бащата на фон дер Лайен – някогашният министър-председател на Долна Саксония Ернст Албрехт.

А немският канцлер Ангела Меркел, която е в края на политическата си кариера, ще има повече време да се отдаде на заниманията си. Не се знае доста за персоналния живот на една от най-влиятелните дами на миналото десетилетие, само че се твърди, че харесва операта и футбола, както и че има кулинарен гений. Известна била с картофената си чорба, руло Стефани и кекс със сливи. От дребна пешеходните походи в планината са нейна пристрастеност: „ Правеха ме доста щастлива, тъй като, да, изкачването нагоре е изтощително, несъмнено, само че пък можеш да изчистиш мозъка си и да не слезеш със същите мисли, с които си се качил, а да се съсредоточиш върху себе си, личното си аз. ”

Президентът на Франция Еманюел Макрон има уязвимост към изкуствата. На първо място той е разпален любител-пианист и още през 2014 година, когато пое поста министър на стопанската система, псевдонимът му е бил „ Моцарт на Елисейския замък ”. В изявление за уеб страницата ClassiqueNews.com през 2017 година споделя:

„ Свирил съм доста на пиано и когато имам свободно време в този момент също изсвирвам. Специални за мен са творбите на Роберт Шуман – имат художествени облици и усеща, които не намирам на никое място другаде. Обичам и Ференц Лист – този огромен, съвременен европеец, само че по едно и също време с това обвързван с огромните обичаи. Искрата на неговите творби свети и през днешния ден след толкоз доста години. ”

Силна страна на френския президент е и литературата. Предизвикан от публицист той съумя по памет да изрецитира първите реплики на Алцест от пиесата „ Мизантроп ” от Молиер. Макрон е обожател и на седмото изкуство. Като възпитаник е желал да стане артист и е първият френски президент появил се във филм, който беше излъчен отвън конкурсната стратегия на фестивала в Кан през 2018 година В него той не влиза в непознат облик, а се появява изненадващо по време на спор сред двама режисьори по какъв начин тъкмо би трябвало да снимат сцената с него.

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР