Политици, включително и от правителството, признават, че България има проблем

...
Политици, включително и от правителството, признават, че България има проблем
Коментари Харесай

Германският посланик: Всички знаят, че България има проблем с корупцията

Политици, в това число и от държавното управление, признават, че България има проблем с корупцията. Това сподели пред бТВ посланикът на Германия у нас Херберт Залбер.
" Аз се пробвам да получа допустимо най-вече усещания от първа ръка по тази тематика, което е много мъчно, тъй като корупцията по естество е потайна. Но това, което тук политиците, в това число представителите на държавното управление споделят, признават, е, че България има проблем с корупцията. Аз имам усещане, че по-голяма част от немските компании, които работят, които са показани, не се оплакват от това, тъй че не всичко е пропито от корупция. Но това събитие съществува и в последна сметка, напълно скоро България сътвори антикорупционен орган, чиято задача би трябвало да бъде да се бори с корупцията и се надявам, че това ще бъде сполучливо ", разясни Залбер.
Дипломатът акцентира, че Шенгенското пространство не действа по упования метод, само че в това време беше безапелационен, че възможното приемане на страната ни в него не е инструмент за напън върху ръководещите.
" Що се отнася до границите в Европа, те са безусловно твърдо открити и всеки, който живее тук и ръководи страната е задължен да се преценява с тези граници. Естествено, че културните граници, езиковите граници минават отвън физическите граници, които са избрани на държавите” – по този начин Залбер разяснява провокативното изявление на Реджеп Ердоган за „ духовните граници” на Турция. Според него Западните Балкани би трябвало първо да изчистят граничните си разногласия и чак тогава ще могат да гледат към Европейски Съюз.
" Преди да приказваме за едно вероятно допустимо уголемение на Европейски Съюз, би трябвало да приказваме, би трябвало да имаме доста блестящо изясняване на граничните разногласия сред тези страни. Мисля, че това е едно мъдро решение. Когато погледнем картата, България има в действителност стратегически интерес да има сигурност в района и в случай че страните от Западните Балкани имат една сигурна европейска вероятност, то това ще способства за сигурността. Тези страни имат ясна европейска вероятност. За три от тях към този момент тази вероятност е конкретизирана. Но би трябвало да бъде ясно, че тази вероятност може да бъде осъществена единствено тогава, когато тези гранични разногласия бъдат решени и когато критериите се изпълнят ", сподели още Херберт Залбер.
На въпроса " кой е най-важният въпрос, който би трябвало да бъде обяснен във Варна по време на срещата на върха ЕС-Турция? " дипломатът сподели следното: Това може би е опит натоварените диалози сред Европейския съюз и Турция да бъдат сложени на нова основа. Основният предмет на диалозите ще бъде свестен през идните дни, само че Европейски Съюз счита, че би трябвало още веднъж да бъдат стартирани договарянията с Турция.
По отношение на разногласието за името на Република Македония немският дипломат сподели следното: Това е един въпрос, който Македония би трябвало да реши с сътрудниците, с които води договаряния сега и ще се веселя, в случай че скоро в действителност бъде открито решение. Как това решение ще наподобява не зависи от нас.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР