Политици от парламента и правителството защитават не българските, а чужди

...
Политици от парламента и правителството защитават не българските, а чужди
Коментари Харесай

Радев с обратен огън към критиците си: Аз защитавам само българските интереси, а те чии?

Политици от Народното събрание и държавното управление пазят не българските, а непознати интерес и. Това разяснява на въпрос на News.bg президентът Румен Радев. Повод за думите му бяха рецензии от страна на редица политици (като съпредседателят на Демократична България Атанас Атанасов например), че по време на диалога си с украинския си сътрудник Володимир Зеленски Р. 

" Аз постоянно съм защитавал българския интерес, а не ползата на други страни. Въпросът е чии ползи пазят политици от Народното събрание и държавното управление? Очевидно в доста случаи небългарските. Ще ви дам единствено един образец - през октомври един от президентите от Източна Европа изпрати проектодекларация за незабавното участие на Украйна в НАТО към всички президенти от Източна Европа. Тогава аз отхвърлих да подпиша с доста явен претекст - че приемането на Украйна в НАТО преди установяването на дълготраен мир значи война НАТО-Русия. Тогава се надигна заплашителен писък и вие знаете от кого. И в този момент внезапно тези мои гневни критици трансформираха мнението си и одобриха моята теза ", отсече президентът откакто взе присъединяване в конференцията " Дни на математиката в София ", проведена от Българска академия на науките.
 Нинова: Зеленски завоюва, а Радев бе потиснат
Нинова: Зеленски завоюва, а Радев бе потиснат

Българското държавно управление сподели хоп преди да е скочило

И запита - имат ли критиците му въобще лично мнение и лична позиция. " Защото те категорично следват позицията на огромните страни членки. И това е добре, тъй като огромните страни членки имат някакъв разсъдък. Но в действителност нашите ръководещи нямат свое мнение и своя позиция . А национално виновното държание изисква да имат такава ", продължи с рецензиите той.

Радев удостовери още, че не е била съгласувана с него и посъветва в бъдеще да се съблюдава междуинституционалния протокол.

" Никога не съм отказвал да приема президент по негово предпочитание, постоянно съм откликвал. Но когато министър-председателят реши да предложения президент, институционалният разговор изисква най-малко това да бъде в съгласие с мен преди тази покана, а не да бъда уведомяван по-късно. В тази обстановка най-лесното беше да не организирам такава среща, само че това не е добър сигнал за България. И най-много - това не е добър сигнал към 300 хиляди българи в Украйна. "
 Радев желае да чува
Радев желае да чува " мир ", Зеленски - А какво ще кажете на Путин като пристигна при вас?

Каквото и да имате, би било недостатъчно
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР