Политици, общественици, журналисти и спортисти обявяват инициатива за запазване на

...
Политици, общественици, журналисти и спортисти обявяват инициатива за запазване на
Коментари Харесай

Обявяват Движение 3-ти март за запазване деня на националния празник

Политици, общественици, публицисти и спортисти афишират самодейност за опазване на националния празник Трети март - Ден на освобождението на България от османско робство.


Събитието ще е на следващия ден, 4 септември, от 11,30 часа в пресклуба на Българска телеграфна агенция.

По информация на " Марица " измежду основателите ще са професор Искра Баева, спортната легенда, някогашен министър и народен представител Весела Лечева, евродепутатът Петър Витанов, боксьорът Тервел Пулев. Те ще изискат референдум за опазване на Трети март като народен празник.

Припомняме, придвижването беше обявено от президента Румен Радев. " Днес споделяме “не ” на подмяната и свадите, посредством които се прокарва план за отвличане на Конституцията.

Той планува България да се ръководи от политици, за които българското поданство е детайлност.

Народното придвижване няма да допусне 3 март да бъде премахнат, националната ни памет - изтрита, а българската държавност - разградена ", сподели още Радев от връх " Свети Никола " в тирада за 146-ата годишнина от Шипченската епопея.

Проучване на „ Галъп интернешънъл болкан ", извършено сред 3 и 11 август, сподели, че 69,3% от обществото одобряват оставането на 3-ти март, 9,6% желаят промяна с 24 май, 3% – с 6-ти септември, а 1,4% – с 22-ри септември.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР