И през последното денонощие имаше много райони с валежи и

...
И през последното денонощие имаше много райони с валежи и
Коментари Харесай

По-хладно - с дъжд и гръмотевици

И през последното денонощие имаше доста региони с превалявания и гръмотевични стихии. От измерените в станциите количества най-голямо е това в Севлиево – 34 литра на кв. метър. Минималните температури в множеството региони са по-високи, спрямо неделния ден. В София след 4° през вчерашния ден тази заран беше съвсем 10°.

За разлика от минималните, оптималните температури през днешния ден ще бъдат по-ниски, сред 16° и 21°, в източните региони и по Черноморието към 15°-16°. Ще духа слаб до сдържан вятър североизточен вятър. Ще има променлива, постоянно забележителна, облачност с по-голяма възможност за валежи и гръмотевици в Западна и Североизточна България.

През нощта ще вали основно на обособени места в югозападните региони. Минималните температури на следващия ден ще бъдат сред 5° и 11°, София към 7°, а оптималните сред 16° и 20°, в София към 17°.

Ще духа слаб до сдържан вятър от изток-югоизток, по Черноморието от югоизток. Ще бъде по-често облачно, към и след обяд с превалявания, на повече места и по-интензивни в западната половина от страната.

Предупреждение за обилни количества е оповестено във всички области от Югозападна България, както и в област София.



С превалявания от дъжд ще бъде на следващия ден и в планините, основно масивите от западната половина от страната, по-интензивни тук-там в Рило-Родопската област.

По най-високите елементи на Рила, Пирин и Стара планина ще духа сдържан северозападен вятър, в по-ниските елементи - от изток-югоизток.

Хладно за сезона и изменчиво ще остане времето до събота, когато се чака да бъде съвсем безоблачно. В дните преди този момент ще има и слънчеви часове, само че и доста региони с превалявания, тук-там интензивни и съпроводени от гръмотевици.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР