Политическият Уимбълдън у нас излезе в поредната почивка преди решителния

...
Политическият Уимбълдън у нас излезе в поредната почивка преди решителния
Коментари Харесай

Кой ще удари политическия мач бол?

Политическият " Уимбълдън " у нас излезе в следващата отмора преди решителния пети сет.Последният сигнал на 48-ото Народно заседание беше даден със звънеца на ръководителя Вежди Рашидов и с апела към феновете: " Моля се идващите избори да донесат на България повече сигурност, повече вяра и повече единство. Дано утрото е по-мъдро от вечерта ".В заключителните си заявления всеки отиграчите даде всичко от себе си.  

-->
От ГЕРБ оповестиха, че са излезли от политическия фризер и са подготвени за ръководство. " Продължаваме промяната " забиха с бекхенд фразата " Този парламент бе съпротива на бъдещето ", в който, за жалост, бяха пропуснати доста благоприятни условия, само че, за наслада - най-накрая групите са ясни ".ДПС не изпуснаха и този мач бол, за да  призоват за разговор още преди идващите избори.

Българска социалистическа партия събраха аплодисменти за поставения завършек на разграничителните линии и отвориха вратата за реми с ГЕРБ.

Христо Иванов даже изненада агитката си с думите: " Умерен оптимист съм за бъдещото конституционно болшинство ".Стефан Янев се отдръпна от терена без изгубена точка, а най-доволен се оказа Костадин Костадинов, който от дълго време загрява за петия сет.

Четири сета не стигнаха на феновете на политическия стадион, с цел да изберат любимеца си. Нещо повече - последният напълно ги разколеба. Още на загрявката,

Изборът на ръководител на Народното събрание прати първо " Български напредък ", а след това и алените в тима на ГЕРБ и Движение за права и свободи, а хартиената бюлетина сподели, че играта на тройки може да е печеливша.

Оръжието за Украйна обаче постави краткотрайно кол в триумфа. Скандалът около критоаферата НЕКСО освен издуха харвардската смяна, само че и бе на път да отнеме служебно всички завоюва точки в предходните мачове от " Демократична България ".     

След дълго отсрочване на мандатния сигнал на политическия корт борбата в предколедния гейм бе вяла, а представянето неубедително.И ГЕРБ, и Политическа партия пропиляха възможностите си да сформират кабинет и да решат шампионата, до момента в който имаха право на бият началния удар.Първият тим на Борисов - този на Паси и Плевнелиев, стартира с провал и

Залагайки на Габровски, ГЕРБ завоюва солидна преднина и съвсем докосна успеха, само че неналичието на алена ракета ги провали.Кирил Петков стартира своето сервиране изтощен и контузен от отпадането на най-силния му любимец в лицето на Лена в предходното му вътрешно състезание.

Това даде мощ на Асен Василев да изстреля със 120 метра в секунда топката на новия претендент за министър председател - Николай Денков. Той пък получи залп от герберски удари, които го повалиха на земята още преди да е почнал да загрява. Така, загубите на тимовете се изравниха, а

Президентът като рефер го отсрочи след празниците, а до момента в който публиката вдигаше тостове и изстрелваше новогодишни фойерверки, аварийният политически тим отбелязваше поредност от победи в полето на енергетиката.    

Краят на почивката стартира с ново горещо загряване за мандати, в което криптоскандалът изпрати Христо Иванов на зрителските трибуни, а на корта изненадващо излезе да загрява Нинова. Червената ракета обаче освен съумя да завоюва 7-те политически точки, само че се отхвърли още след първата изява на треньора Борисов.    

В оставащите дни до края на политическата играта, тенисът се трансформира в пинг-понг. Политическа партия и Демократична България се нарекоха " положителните сили ".

Харвардците се прицелиха в правосъдната промяна, само че пък се оказа, че ГЕРБ и Движение за права и свободи внесоха поправките в Наказателно-процесуален кодекс и следствието на основния прокурор. Демократична България поде нова офанзива против основния прокурор. Той обаче седна на огромна масата с американските сенатори, а след това отиде и на молитвената закуска при Байдън.              

Докато Настимир Ананиев заклеймяваше Пеевски за " Магнитски ", депутатът от Политическа партия лъсна като  съучастник с криптофараон, ощетил 90 000 американци, който го подгони знаков щатски прокурор.

А най-после стана ясно, че

за избори, само че и правила банкова активност през воала на търговията с криптовалути.Какво ще открият на инспекциите на Национална агенция за приходите и партньорските служби, занапред ще излиза наяве. Но че ще има нови травми в играчите на смяната още преди началото на петия сет, няма подозрение.

В очакващата ни предизборна пауза ще се нагледаме на същото, както и в предходните четири. Едни ще разтягат мускули, други ще свиват юмруци. Трети ще крият в кърпи лицето си пред гласоподавателите. А ще има и такива, които ще пият студена вода единствено до първия сигнал.

Отсега е ясно, че феърплей в политиката, за разлика от тениса, няма да има.Много евентуално е партийните изненади на вота да са не по-малко от спортните, които видяхме още на първия шампионат за годината - Аустрелиън оупън.

Джокович целуна купата и се завърна триумфално на върха на ранглистата, макар че единствено преди година не го пуснаха даже да стъпи в Мелбърн. На Арина Сабаленка глобите не й разрешиха да се окичи с националния байрак, само че това не й попречи да грабне успеха.Дали обаче партиите най-сетне ще схванат огромната разлика сред противоречивия и политическия тенис. А точно, че вторият в никакъв случай не се сингъл.

Ще разберем напълно скоро - в петия, заключителен сет.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР